Tid til nye vinduer? – Tag det helt rigtige valg

Tid til nye vinduer? – Tag det helt rigtige valg

Skal hytten renoveres efter mange års tro tjeneste, hvor mennesker, vind og vejr har fået lov at pådrage en god omgang slitage? Eller skal der måske ligefrem bygges et helt nyt hus, hvor familien kan residere i lang tid fremover?

Uanset hvad, er det altid et stort projekt, og hvad der kommer bag på mange, er den store mængde af svære valg, der skal træffes. Materialer, arbejdsteknikker, arbejdsgange og meget, meget mere, er man nødt til at forholde sig til, og processen kan undertiden synes endeløs.

Særligt når det kommer til de store beslutninger, såsom taget, gulve, døre og vinduer, kan man finde mange forskellige anbefalinger og mange forskellige flotte og smarte løsninger. Men det er samtidigt de beslutninger, hvor man gerne vil være allermest sikker på, at man træffer den rigtige afgørelse, som man ikke kommer til at fortryde.

Angående vinduer i huset, er der også en stribe af forskellige ting og sager, man skal forholde sig kritisk til. Det er selvsagt ikke noget man regner med at skulle udskifte så hyppigt – og helt billigt er det jo heller ikke. Men hvad er så mulighederne, og hvilken producent kan man vælge med sindsro?

Det er naturligvis et spørgsmål om smag og behag langt hen ad vejen. Men en vinduesproducent, som du i hvert fald ikke går galt i byen med, er det dansk-norske firma NorDan. Egentlig bør det betegnes som et norsk firma, da det er grundlagt i Norge og har ageret herfra i cirka 100 år. Men de danske aner er ikke til at tage fejl af. 

Det var nemlig en dansk mand, der for lidt over et århundrede siden drog nordpå, bosatte sig i Norge og etablerede det firma, der siden blev til NorDan. Virksomheden er blevet i familien, hvor det nu er tredje generation, der driver gesjæften, og i 2020 blev sløjfen så at sige bundet, da NorDan etablerede afdelinger i Danmark.

NorDan producerer vinduer og døre i meget høj kvalitet, der fremstilles på fabrikker i Danmark, Sverige, Norge, Litauen og Polen. NorDan beskæftiger 2200 medarbejdere spredt ud over kontinentet.

Af vinduer producerer NorDan to forskellige serier, NTech og DTech.

NTech er superisolerende og har sågar gjort sig fortjent til Svanemærket i Norge. NTech er lig med robuste vinduer, der er fremstillet i fyrretræ, der er fingerskarret, samt aluminium. NTech-vinduerne fra NorDan er udstyret med smarte selvdrænende karme og lever op til de strengeste krav for så vidt angår levetid og energiegenskaber.

DTech er solide vinduer, der er designet og fremstillet i Danmark til de danske forhold. Også DTech-vinduer er produceret i fyrretræ og aluminium, foruden falsen, der er fremstillet i komposit. DTech-løsningerne er fleksible og elegante og designet er enkelt, smukt og minimalistisk.