Kokainmisbrug blandt kollegaer

Kokainmisbrug blandt kollegaer

Kokain bruges af helt almindelige danskere og risikoen for at få et misbrug af kokain eller en afhængighed er stor. Kokain er et ekstremt vanedannende stof og hjernen kan hurtigt blive forført af kokain og ønske mere og mere. Kokain udløser dopamin som er en slags lykke stof for hjernen og den store mængde dopamin som kokain udløser, giver en overvældende følelse af lykke, glæde og eufori, som i starten ofte er en meget behagelig oplevelse. Derfor kan man hurtigt skabe et krav fænomen og afhængighed i hjernen.

Hvis du som pårørende er nervøs for en kollega eller anden relation har et misbrug eller er blevet afhængig, så få hjælp her:

https://kokainmisbrug.dk/

Negative konsekvenser ved brug af kokain

Selvom kokain kan føles meget overvældende behageligt, er der ofte mange negative konsekvenser ved et kokainmisbrug. Negative Konsekvenser der ofte går ud over mange andre relationer, end kun misbrugeren selv. Brug af kokain påvirker nemlig hjernen i sådan grad at det ofte har mange bivirkninger og skadelige virkninger med sig og hvis man bruger kokain i weekenderne, kan det have store negative konsekvenser for der misbruger, hele ugen igennem. En af de store grunde til dette er at fordi kokain udløser et unaturligt højt niveau af dopamin, så så stopper hjernen selv med at producere dem og det kan give symptomer som:

  • Søvnforstyrrelser og søvnløshed.
  • Nedsat appetit
  • Ligegyldighed
  • Depression
  • Angst
  • Opfarenhed
  • Irritation

Symptomer som kommer dagene efter rusen. Dette vil naturligvis påvirke omgivelserne negativt og gå ud over ens familieliv, arbejdsplads og andre relationer.

Hvem har et kokainmisbrug?

Kokainmisbrug ses blandt helt almindelige danskere og hos A Misbrugsbehandling er det typisk personer i alderen 20 til 40 år som henvender sig om hjælp til misbrug af kokain. Det er mennesker med helt almindelige jobs som håndværker, skolelærer, kontorassistent, leder, direktør, selvstændige og mange flere, altså helt almindelige danskere, som har det tilfælles at de ønsker at få hjælp til et misbrugsproblem.

Behandling af kokainmisbrug

Hos A Misbrugsbehandling tilbyder de et specieldesignet behandlingsforløb som henvender sig til de mere ressourcestærke borgere, som har fast indtægt og egen bopæl. De tilbyder en privat behandling af kokainmisbrug som foregår udenfor normal arbejdstid og som er helt anonym og uden nogen offentlig registrering. De tilbyder altid en helt gratis og uforpligtende samtale.

Hvorfor ambulant behandling?

En ambulant behandling vil i langt de fleste tilfælde være det helt rigtige, da det har en stor betydning at kunne blive i vante omgivelser og være hjemme hos familien mens man modtager behandling. Dette vil være den rigtige model for ca. 90% af alle misbrugere. Dog er vigtigt at vælge den rigtige ambulante behandling. Nogle behandlingssteder tilbyder samtaler en gang om ugen og andre tilbyder en meget mere intens behandling af kokain. For langt de fleste vil en intens behandling med fremmøde flere gange om ugen være det eneste rigtige, hvis man skal komme ud af et misbrug.