Teknologiske indgreb kræver menneskekontakt

Teknologiske indgreb kræver menneskekontakt

Der findes efterhånden teknologiske løsninger til alt. For hver eneste udfordring, problem eller ideal, der er i denne verden, vil der være nogle, som forsøger at løse det med teknologi. Dette gjorde i en hel tidsperiode, at mange mennesker mistede deres arbejde, fordi virksomheder og produktioner blev industrialiseret. Maskiner overtog simpelthen menneskers arbejdsopgaver. Men heldigvis var det ikke alt, som de overtog. I dag er der faktisk en del teknologi, som kræver, at mennesker styre det, hvis arbejdet skal udføres ordentligt. For selvom der er teknologi til at udføre opgaver, som mennesker ikke kan, så er en stor del af denne teknologi menneskestyret. Det er nemlig ikke robotter, der har taget over. I stedet er der opstået en masse jobmuligheder i erhverv, som rigtigt nok bruger teknologi på den ene eller den anden måde, men som fortsat kræver det menneskelige kendskab og styring for, at det kan bruges. 

 

Skønhedsbranchen

Skønhedsbranchen er et rigtig godt eksempel på en branche, som indeholder en masse erhverv, hvor teknologi gør en del af arbejdet, men hvor det stadig skal styres af mennesker. Der er nemlig udviklet forskellig teknologi, som kan udføre arbejde, som mennesker ikke kan. Teknologi, som gør at øjenvipper kan bukke permanent, eller at neglelak sidder uendelig godt fast til neglen. Dette ville mennesker ikke kunne lave uden teknologi, men det kræver fortsat, at mennesker styrer denne teknologi.Et andet eksempel er eksempelvis fedtfrysning. Fedtfrysning er en effektiv metode til at mindske genstridige fedtdepoter, hvor man fryser fedtcellerne, så de forsvinder ud med kroppens lymfe systemet. På den måde får man et permanent resultat med færre centimeter. 

 

Fedtfrysning er ikke noget, man som menneske alene ville kunne gøre ved at ligge et andet menneske ned i en balje med is. Nej, fedtfrysning bygger som alt muligt andet på teknologi. Med de rigtige maskiner og apparater kan et menneske altså foretage en fedtfrysning på et andet menneske. Maskinen står for selve den fedtfrysning, der sker, men uden et menneske, der har vidne og kendskab til teknologien, ville denne fedtfrysning aldrig gå godt. 

 

Kan robotter lave fedtfrysning?

Selvom man engang var enormt nervøs for, at robotter en dag ville overtage alle menneskelige opgaver, så det ikke længere gav mening for mennesker at arbejde. Men i virkeligheden er det nok ganske urealistisk, at robotter en dag vil kunne lave en fedtfrysning uden nogen assistance fra mennesker. For et indgreb i et menneske, som en fedtfrysning nu engang er, vil formentlig aldrig komme så vidt. For det første skabes en stor del af trygheden omkring en behandling som fedtfrysning af den menneskelige kontakt. Fjernes denne vil de færreste formentlig være trygge ved et sådan indgreb. Dette er formentlig ikke kun sandheden omkring fedtfrysning, men også omkring alverdens andre indgreb og opgaver, som i dag udføres delvist teknologisk.