Svejsning: 4 must have udstyr, når du skal svejse

Svejsning: 4 must have udstyr, når du skal svejse

For din egen sikkerheds skyld, er det vigtigt, at du har det helt rigtige udstyr, når du skal svejse. Det kan for eksempel være svejshandsker og knæpuder. Men svejsehandsker og knæpuder er ikke det eneste sikkerhedsudstyr, der er godt at have, når svejsearbejdet går i gang. Her får du 4 ting, der er nødvendige for din sikkerhed, når du skal svejse.

1. Svejsehandsker beskytter dine hænder

Som nævnt i indledningen er svejsehandsker en enormt vigtig ting at have på, når du svejser. Svejsehandsker sørger nemlig for, at dine hænder er beskyttede imod alt fra stråling, ekstrem varme, stænk af smeltet metal og mekanisk slid. Men dine svejsehandsker skal også stadig gøre det muligt for dig at operere dit værktøj og dine materialer på en forsvarlig måde, og derfor er det vigtigt, at du finder nogle svejsehandsker i god kvalitet. Du kan for eksempel se udvalget her hos SikkerhedsGiganten, hvor du finder masser af forskellige svejsehandsker i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

2. En svejseskærm holder hovedet koldt

En svejseskærm nedsætter selvfølgelig ikke temperaturen for dit hoved helt bogstaveligt, men den gør, at du kan holde hovedet koldt i situationer, hvor du arbejder med metal og ekstrem varme. Med en svejseskærm er dit hoved beskyttet mod gnister, varme og alle de andre påvirkninger, der kan komme fra dit svejsearbejde. En god svejseskærm har også automatisk nedblænding, så du kan beskytte dine øjne og dit syn. Du kan finde et bredt udvalg af svejseskærme til forskellige behov på sikkerhedsgiganten.dk.

3. Pas på knæene med knæpuder

Når du svejser, kan du risikere at sidde længe i stillinger, der er ubehagelige over længere tid og kan slide unødvendigt for eksempel på dine knæ. Derfor er det vigtigt, at du har knæpuder, der passer godt på dine knæ, når du for eksempel sidder på knæene på gulvet og svejser. Der findes mange forskellige slags knæpuder, så du kan helt selv vælge, hvilken type der passer dig bedst, og hos SikkerhedsGiganten kan du også finde knæpuder i forskellige prislejer, så der er både til håndværkere, der har behov for knæpuder i allerhøjeste kvalitet, og knæpuder til hobbysvejsere, der ikke nødvendigvis har brug for knæpuder, der er af den allerdyreste slags. Du kan finde udvalget af knæpuder her.

4. Husk også at passe på fødderne

Når du både har svejseskærm, svejsehandsker og knæpuder, er der kun en enkelt ting, du mangler. Det er nemlig også vigtigt, at du passer på dine fødder, når du er i færd med at svejse. Et par almindelige sikkerhedssko er ikke nødvendigvis vejen frem, og derfor kan du få en svejsestøvle, der specifikt beskytter dine fødder mod påvirkninger fra dit svejsearbejde. På sikkerhedsgiganten.dk kan du finde svejsestøvler med en beskyttende læderklap, der er lavet specifikt til at beskytte dig mod gnisterne fra dit svejsearbejde. Den har desuden en sål, der er bygget til at modstå høje temperaturer, og derfor kan den klare helt op til 300 grader.