5 fordele ved en luft til vand varmepumpe

5 fordele ved en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe kan være en særdeles god løsning, hvis du har en helårsbolig, der har oliefyr eller gasfyr, og hvis du har gulvvarme og et godt isoleret hjem. En luft til vand varmepumpe kan nemlig hjælpe dig med at spare mange penge hvert år. Læs med her, hvis du vil vide mere om 5 fordele ved at skifte til en luft til vand varmepumpe.

1. Det er nemt at installere en luft til vand varmepumpe

Rigtig mange vælger i dag at få installeret en luft til vand varmepumpe, og det er simpelthen, fordi den er lettere at installere end for eksempel et jordvarmeanlæg. En nyere luft til vand varmepumpe er mindst ligeså energieffektiv som et jordvarmeanlæg, så det kan sagtens svare sig at vælge en luft til vand varmepumpe frem for noget andet.

2. En luft til vand varmepumpe er miljøvenlig

Sammenligner du en luft til vand varmepumpe med for eksempel oliefyr eller gasfyr, så er en luft til vand varmepumpe langt mere energieffektiv. Faktisk viser undersøgelser fra SparEnergi og Energistyrelsen, at du kan spare helt op til 50% på dit varmeforbrug, hvis du skifter til en luft til vand varmepumpe. Har du en velisoleret bolig, er besparelsen helt op mod 70%.

3. Varmepumpen kan hurtigt tjene sig selv ind

Netop fordi en luft til vand varmepumpe kan spare dig for et stort varmeforbrug hvert år, kan den også hurtigt tjene sig selv ind. Det vil altså sige, at efter nogle år, har du allerede sparet det, som din luft til vand varmepumpe har kostet, og derefter er det derfor rene besparelser du kan nyde, når du kigger dit varmeforbrug efter i sømmene.

4. Hav gavn af din luft til vand varmepumpe i mange år

En luft til vand varmepumpe har en lang levetid, og derfor vil du kunne nyde godt af besparelserne på varmeforbruget i mange år fremover. Når den har en længere levetid, bliver den automatisk også mere miljøvenlig, fordi du ikke skal udskifte den hurtigt og dermed bruge ressourcer på fremstilling af en ny. Når først den er monteret, skal du ikke bekymre dig om din luft til vand varmepumpe det første lange stykke tid.

5. Du kan få tilskud til din luft til vand varmepumpe

Selvom en luft til vand varmepumpe kan tjene sig selv ind i løbet af et par år, så er der altså endnu flere penge at spare. Hvis du bor et sted, hvor du ikke kan få fjernvarme i din helårsbolig, kan du nemlig få et tilskud til at få en luft til vand varmepumpe, så det bliver endnu mere overskueligt for dig at skifte dit oliefyr eller gasfyr ud.

Der er altså mange fordele ved at have en luft til vand varmepumpe. Er du blevet mere nysgerrig på emnet, så læs mere om luft til vand varmepumper her, og find eventuelt ud af, om du skal investere i en luft til vand varmepumpe.