Sommerhus hygge

Sommerhus hygge

Der har været gang i sommerhus salget i corona tiden, og mange har fået solgt deres sommerhuse til gode priser. Mange har fået et sommerhus til at hygge i, i deres ferie uger om året. I Danmark har vi forskellige typer af sommerhuse til udlejning, og de bruges også til andre formål end blot ferie.

Et typisk dansk sommerhus ligger ved havet eller omkring en kystby som blokhus, løkken, skagen eller marienlyst mm.. Det har ofte et stråtag og er bygget af træ, hvis vi kigger på de gamle sommerhuse. Kigger vi på nutidens og de nye, så er det som regel typehuse som bygges hurtigt og stilrent. Husene er som regel enkle og hyggelige, med et lille køkken og stue. Der kan også være et soveværelse og en hems, men typisk er der kun to værelser nedenunder. Badeværelset er normalt placeret så det er nemt at komme til for alle, de større sommerhuse har som regel 2 badeværelser 1 i hvert ende af sommerhuset. Danske sommerhuse har typisk store haver med mange blomster.

Mange mennesker bruger deres sommerhuse hele året rundt som weekendboliger eller steder at trække sig tilbage.

En skydedør bruges tit i sommerhuse til at opdele rum, en skydedør virker ikke så aflukket som en dør gør. Skydedøre lukker også mere lys ind og skaber en mere luftig følelse. Hos eclisse kan i få en skyldedør på mål.

Danskerne er meget glade for deres sommerhuse, og mange tilbringer det meste af deres ferie der. Sommerhusene går ofte i arv fra generation til generation. Når du køber et sommerhus, får du ikke kun et sted at bo, men også et stykke dansk kultur og historie

Sommerhuse har altid været en vigtig del af den danske livsstil, og det vil de blive ved med at være i mange år fremover.

Oplevelser i sommerhus områder

Sommerhus områderne byder som regel også på aktiviteter, om det er strand, sommerby med kultur, restauranter, barer eller sandskulpturer mm. Minigolf, bowling, paddlesurf, actionhal er noget som børn som voksen kan hygge sig med. Der er også mulighed for at spille tennis, badminton eller kroket på mange af sommerhusområderne.

Når du lejer et sommerhus i Danmark, er du ofte tæt på naturen. Der er skove med svampe og bær, og der er ofte gode fiskesteder/fiskesøer i nærheden. Hvis du har lyst til at gå lange ture eller cykelture, er der som regel også gode muligheder for det. Og hvis du vil ligge på stranden og slappe af, er det som regel heller ikke langt væk

Så hvis du overvejer at tilbringe din næste ferie i Danmark, så overvej at leje et sommerhus. Det er en god måde at opleve dansk kultur og komme tæt på naturen på samme tid!

Hvad er din favorit ting ved danske sommerhuse? Hvad er din erfaring med sommerhuse? Har du nogensinde boet i et? Eller har du selv et? Jeg vil meget gerne høre om det i kommentarerne nedenfor.