Korttids privatleasing: 4 ting du skal overveje

Korttids privatleasing: 4 ting du skal overveje

Du har uden tvivl hørt om billeasing, men var du egentlig klar over at det i dag også er muligt at lease en bil i en kortere periode? Så hvis du akut står og skal bruge en bil til et eller andet formål, så vil korttids privatleasing måske ikke være den ringeste idé i verden. Dog er der visse overvejelser du skal gøre dig inden du vælger denne løsning, og i det følgende vil vi dykke lidt ned i 4 af de vigtigste af disse

1. Hvor længe har du brug for bilen?

Det allerførste du skal overveje inden du underskriver en korttids privatleasing kontrakt er naturligvis, hvor længe du planlægger at bruge køretøjet. Grunden til dette er, at man i samspil med leasingselskabet fastsætter et kilometertal i leasingaftalen – som nu helst ikke skal overskrides. Det kan nemlig nemt gå hen og blive rigtigt dyrt, hvis du kommer til at overkøre. Du betaler nemlig ekstra for hver eneste overkørte kilometer – og typisk til en markant højere pris. Så sørg endelig for at gøre dig det fuldstændigt klart stort set hvor mange kilometer du forventer at køre mens du har bilen. Og hvis du kan se at du med 100% sikkerhed kommer til at køre flere kilometer end der er indeholdt i din leasingaftale, så vil det måske være en bedre løsning at kigge dig om efter en anden leasingtype.

2. Kan du ”nøjes” med at lease en brugt bil?

Hvis du nu ikke ønsker at spendere en formue på en bil du blot skal have i en kort periode, så ville du måske ikke være en dårlig idé at vælge at release en bil i stedet. Releasing er nemlig et koncept, hvor man overtager en lettere brugt bil til en typisk billigere pris. Faktisk findes der leasingselskaber, der specifikt specialiserer sig i leasing af tidligere leasede biler, der gudskelov alle kontrolleres grundigt af FDM inden stafetten går videre til en anden.

3. Kan du lease på månedsbasis?

Det næste du skal overveje er nu om du kan lease din bil på månedsbasis. Grunden til dette er, at det ofte kan være vanskeligt at opsige en korttids privatleasing aftale hos mange selskaber, og ved blot at lease på månedsbasis slipper du således for en masse unødvendig risici. Heldigvis er leasing på månedsbasis bestemt en mulighed hos rigtigt mange korttids privatleasing selskaber. Det kræver blot at du laver lidt indledende research, så du er sikker på at det pågældende leasingselskab rent faktisk kan tilbyde dig dette.

4. Er alt det ekstra inkluderet

Det sidste du skal overveje inden du skriver under på en korttids privatleasing aftale, er om serviceeftersyn, vedligeholdelse, værkstedsudgifter m.m. er inkluderet i aftalen. Der er jo trods alt ingen grund til at betale i dyre domme for et motorstop på motorveje, hvis det nemt kan undgås ved at vælge det rigtige leasingselskab.

Hvis du ønsker at vide mere, så anbefaler vi bestemt at du afslutter denne læsning ved at finde ud af endnu mere om privatleasing.