Hvilken maling? Følg disse 5 tips

Hvilken maling? Følg disse 5 tips

Skal du til at male i dit hjem, men er du usikker på, hvordan du vælger den rette maling? Det kan være svært at vide, hvilken maling du skal vælge, men der er heldigvis hjælp at hente. Her får du nemlig 5 tips til, hvordan du vælger den helt rigtige maling til dit projekt.

1. Vælg maling, der passer til dit materiale

Noget af det allervigtigste ved at vælge den rigtige maling er, at du finder en maling, der er lavet specifikt til det materiale, som du skal male. For eksempel findes der metalmaling, der – som navnet antyder – er lavet til at male på metal, mens vægmaling er lavet til at male på vægge. Hvis du maler med vægmaling på metal, vil du opleve, at dit resultat ikke bliver ligeså flot, og at din maling ikke holder nær så længe. Sørg derfor først og fremmest for at kigge på maling, der er lavet til din type af projekt.

2. Find en god maling

Nogle gange kan det friste rigtig meget at vælge en kvalitet af maling, der ikke er så god, fordi den ofte er billigst, og det kan se ud som om, at du sparer mange penge. Men det gør du ikke på sigt, for du vil opleve, at maling af ringere kvalitet ikke bliver nær så flot som maling af god kvalitet. Dårlig maling falmer hurtigere, så du kommer til at have en væg, eller hvad du nu har malet, der kommer til at se kedelig eller trist ud, og så kan du få lyst til at male det over hurtigt igen. På den måde kommer dårlig maling til at koste dig mere på længere sigt.

3. Kig efter glansen i malingen

Skal du male vægge indendørs, så skal du også kigge efter, hvilken glans din foretrukne maling har, før du lægger dig fast på den. Glans er et udtryk for, hvor meget lak der er tilsat i maling, og hvis maling for eksempel har glans 10, betyder det, at der er 10% lak i blandingen. Jo mere lak, jo mere skinnende bliver malingen, men den bliver også mere hårdfør. Skal du for eksempel male et køkken eller et badeværelse, er det en god idé med en høj glans.

4. Søg gode råd om din maling

Har du svært ved at vælge din maling, så er det også en god idé at søge gode råd om, hvilken en du skal vælge. På nordicmaling.dk kan du udover et stort udvalg af forskellig maling læse en masse om de forskellige typer, og hvad de passer godt til. Er du meget i tvivl, kan du også kontakte Nordicmaling for at få et godt råd med på vejen.

5. Betal ikke overpris for god maling

Selvom kvalitet typisk koster mange penge, kan du for eksempel hos Nordicmaling finde et bredt udvalg af kvalitetsmaling til lave priser, så du kan komme godt i mål med dit arbejde. På den måde behøver maling hverken være dyrt eller besværligt.