Bør du have luft til vand varmepumpe i dit hus? Få svaret her

Bør du have luft til vand varmepumpe i dit hus? Få svaret her

Varmepumper er de seneste år blevet en af de helt hotte boligtrends herhjemme, og dette ser bestemt ikke ud til at ændre sig lige foreløbigt. Og hvert eneste år vælger et stigende antal danske husstande at bytte deres gamle gas eller oliefyr ud med en luft til vand varmpepumpe, der hører til en af de mest energieffektive opvarmningskilder på markedet i dag. Hvis du også er interesseret i at investere i en luft til vand varmepumpe, men endnu ikke er helt overbevist, så er du bestemt landet det rigtige sted. For denne artikelvil nemlig hjælpe dig med at svare på spørgsmålet om du rent faktisk bør investere i en luft til vand varmpepumpe.

1. Er din bolig egnet til en luft til vand varmpepumpe?

For at kunne få et fyldestgørende svar på det ovenstående spørgsmål, så skal du som det allerførste stille dig selv et andet spørgsmål. Egner min bolig sig egentlig til en luft til vand varmpepumpe? Det er nemlig ikke alle boliger, der vil egne sig til varmepumpen. Du skal derfor tage et grundigt kig på dit hus, og se om en eller flere af de følgende betingelser er opfyldt.

2. Tag et kig på isoleringen

At have et godt isoleret hus er af afgørende betydning, hvis man ønsker at opvarme sit hjem på en økonomisk og effektiv maner. Så for at kunne få det meste ud af din nye luft til vand varmpepumpe, så skal du som det første sørge for at tjekke om din nuværende isolering nu er up-to-date. For hvis isoleringen halter, så vil din varmepumpe også gøre det – og du vil i bogstaveligste forstand ende med at fyre for gråspurvene. Tjek derfor både loft, vægge og vinduer, så du kan være sikker på at få så meget varme ud af din varmepumpe som overhovedet muligt.

3. Gulvvarme eller radiatorer?

En luft til vand varmepumpe har som det næste behov for et vandbårent system, såsom f.eks. radiatorer eller gulvvarme for i det hele taget at kunne fungere. Så hvis din bolig allerede har indbyggede varmerør og radiatorer, så bør du bestemt overveje at skifte til en varmepumpe.

4. Hvor store er dine radiatorer?

Dine radiatorers størrelse spiller desuden også en rolle, når det kommer til din nye luft til vand varmpepumpe. For med en luft til vand varmpepumpe skal du som tommelfingerregel have forholdsvist store radiatorer for at pumpen kan fungere optimalt. Små radiatorer vil nemlig slet ikke være i stand til at producere tilstrækkeligt med varme til at opvarme din bolig på tilfredsstillende vis. Så det handler derfor om at tage et kig på dine radiatorer, og vurdere om de rent faktisk vil kunne hamle op med varmepumpen – og eventuelt udskifte dem med nogle større modeller.

5. Har du nok plads til varmepumpen?

Sidst men ikke mindst, så skal du også vurdere om du har tilstrækkelig plads til at have en luft til vand varmpepumpe. En luft til vand varmpepumpe har nemlig både en inde- og udedel. Og her vil førstnævnte typisk placeres i bryggerset eller kælderen, hvorimod udedelen naturligvis placeres i haven. Så sørg endelig for at finde målebåndet frem, så du kan være 100% sikker på at du rent faktisk har plads til pumpens to dele på boligarealet.

Bestil din luft til vand pumpe her.