Engangshandske Guiden: Sådan finder du de rette

Engangshandske Guiden: Sådan finder du de rette

Engangshandsker kan være virkelig praktiske til at holde en god hygiejne, til at beskytte forskellige materialer mod bakterier og lignende eller bare til at beskytte dig selv. Men det kan være svært at finde de helt rigtige engangshandsker, der passer til dit arbejde, og derfor får du her en guide, der kan gøre det lettere for dig.

Mange forskellige materialer til engangshandsker

Du vil ofte støde på, at engangshandsker kan laves i rigtig mange forskellige materialer, og derfor kan det også være forvirrende at finde ud af, hvilket materiale der passer bedst til det behov, du har. Der findes for eksempel engangshandsker i naturmaterialer og kunstmaterialer, og indenfor hver af de to kategorier er der også forskellige materialer. Et naturmateriale, du ofte møder i engangshandsker, er latex, da det er et yderst strækbart materiale, der også beskytter mod syrer og baser. Nogle mennesker kan dog reagere allergisk på latex, så det er vigtigt at have med i overvejelserne.

Af syntetiske materialer til engangshandsker findes der nitril og vinyl. Nitril kan både bruges til mekanisk påvirkning, men det kan også bruges til at arbejde med kemikalier. Vinyl er et stærkt og blødt materiale, der fortsætter med at være smidigt, også når det er koldt, og så beskytter det mod mange syrer og baser. Derudover findes der også PE-handsker, der er lavet af polyethylen. Det er nogle meget tynde handsker, der er gode til for eksempel kortvarig behandling af fødevarer.

Find en udformning, der passer til dit arbejde

Når du har valgt et materiale til dine engangshandsker, skal du også finde ud af, hvordan dine engangshandsker skal være udformet. Der findes nemlig handsker, der er lavet til at kunne holde ekstra godt fast på de materialer, råvarer eller andet, du skal flytte rundt på eller røre ved. Derfor er det også en god idé at læse mere om den type handske, du påtænker at købe, inden du køber den, så du er sikker på, om den kan give dig det greb, du har brug for, eller om du skal finde en anden type handske til dit arbejde. Husk også at se på, om du vælger handsker med eller uden pudder, da dette kan være med til at få handsken lettere på.

SikkerhedsGiganten tilbyder stort udvalg af engangshandsker

Har du brug for engangshandsker, kan du finde masser af forskellige typer hos SikkerhedsGiganten, og du kan se udvalget her. På deres hjemmeside sikkerhedsgiganten.dk finder du både forskellige latexhandsker, nitrilhandsker, vinylhandsker og PE-handsker, så du har mulighed for at finde lige den type engangshandsker, som du har brug for.

Udover engangshandsker har SikkerhedsGiganten Danmarks største udvalg af sikkerhedsudstyr, så du kan finde, alt, du mangler, samlet på ét sted. Er du i tvivl om, hvilken type sikkerhedsudstyr du har brug for, ligger SikkerhedsGiganten inde med masser af ekspertviden, og de deler gerne ud af den for at hjælpe dig godt på vej. Du kan også besøge deres fysiske butik, hvis du tager turen forbi dem i Esbjerg.