Hvor meget grus (og hvilket) skal jeg bruge?

Hvor meget grus (og hvilket) skal jeg bruge?

Grus er et af de mere alsidige materialer derude, og er desuden et absolut nødvendig materiale til en lang række forskellige byggeprojekter derhjemme, såvel som indenfor byggebranchen. Så uanset om det drejer sig om et større byggeprojekt, en ny indkørsel, gangsti i haven eller måske til at gøre et underlag mere stabilt, så vil du helt sikkert på et eller andet tidspunkt have brug for det rigtige grus. Men hvilken slags grus skal du så vælge til netop dit projekt? Få en bedre idé om hvad de forskellige typer grus kan ved at læse denne lille artikel, hvor du kan få en kort introduktion til de forskellige grustyper på markedet i dag.

1. Afretningsgrus

Afretningsgrus er en af de mest populære typer grus, og bruges til alt fra havestier, terrasser, indkørsler, parkeringspladser samt som isolering omkring rør. Afretningsgrus er også det helt perfekte valg som et sidste lag inden der lægges fliser. Køb her.

2. Bundsikringsgrus

Som navnet antyder, så har bundsikringsgrus til formål at give støtte til et underlag ved at beskytte de andre lag mod vand og fugt. Denne type grus er derfor absolut nødvendigt at bruge – uanset om der er tale om en simpel havesti, fliseterrasse eller et større udendørs byggeprojekt.

3. Leret vejgrus

Denne type grus indeholder (som du nok har regnet ud) en stor mængde ler, og er det perfekte valg, hvis du planlægger at anlægge en grussti. Her vil denne type grus fungere som det øverste lag på stien. Men leret vejgrus egner sig desuden også til andre formål. F.eks. egner dette grus sig også perfekt til lapning af huller på havestien.

4. Pudse muregrus

Denne type grus er specifikt beregnet til facader og sokler, og er en smule finere i konsistens end de andre grustyper. Pudse muregrus skal typisk blandes i din mørtelblanding for at give de bedste resultater.

5. Stabilgrus

Hvis der f.eks. arbejdes på et større offentligt projekt, såsom et vejprojekt hvor der forventes tung trafik, så vil man ganske enkelt ikke kunne komme udenom at anvende stabilgrus. Stabilgrus er nemlig i stand til at kunne håndtere særdeles meget vægt, hvilket jo netop er særdeles relevant i forbindelse med anlæggelsen af en ny vej. Stabilgrus er således også en rigtigt god idé, hvis du planlægger at anlægge en ny indkørsel.

7. Støbemix (ærtegrus)

Sidste type grus kaldes enten for støbemix eller ærtegrus, og et et såkaldt blandingsprodukt der indeholder både sand, små sten og så grus. Støbemix anvendes som navnet igen antyder typisk til støbeprojekter med beton og cement. Perfekt til en stabil og robust støbning.

8. Køb dit grus hos grusogaffald.dk

Så nåede du til enden af denne lille gennemgang. Nu handler det blot om at finde din nye forhandler af grus. Som et sidste tip anbefales det, at du tager et kig på udvalget hos grusogaffald.dk, der kan sælge dig alt dit grus til landets muligvis billigste priser. Og med en leveringstid på maks. 3 dage, så behøver du ikke engang vente alt for længe på at komme i gang med dit spændende projekt. Klik her for at beregne hvor meget grus du skal bestille.