Forståelse af BMI – Heart Foundation

Forståelse af BMI – Heart Foundation

Hvert år besøger millioner af mennesker deres læge for at blive undersøgt. En af de ting, lægerne ofte kontrollerer, er dit Body Mass Index eller BMI. BMI er et tal, som sundhedspersonale bruger til at vurdere, om en person har en sund vægt i forhold til sin højde. Beregn og find ud af pålidelig indikator for kropsfedt for de fleste mennesker. brugt bmiberegner  til at screene for vægtkategorier, der kan føre til sundhedsproblemer, og find den tilsvarende vægtkategori Brug denne beregner

 

Men hvad er BMI egentlig, og hvordan bruges det?

 

Body Mass Index (BMI) er en måling, der bruger både din højde og vægt. BMI bruges som et screeningsværktøj til at identificere mulige vægtproblemer hos voksne.

 

BMI er lig med din vægt i kilogram divideret med din højde i meter i kvadrat.

 

Et højt BMI kan være en indikator for høj kropsfedtprocent. BMI måler ikke kropsfedt direkte, men forskning har vist, at BMI er korreleret med direkte målinger af kropsfedt, f.eks. målinger af hudfoldstykkelse, bioimpedans, dual energy x-ray absorptiometry (DXA) og undervandsvejning.

 

BMI kan bruges til at screene for vægtkategorier, der kan føre til sundhedsproblemer, men det er ikke diagnostisk for en persons kropsfedtindhold eller helbred.

 

Der er visse begrænsninger ved at bruge BMI til at vurdere kropsfedt. Disse begrænsninger omfatter bl.a:

 

 BMI skelner ikke mellem fedt- og muskelmasse. Et højt BMI kan skyldes høj muskelmasse (som det ofte ses hos sportsfolk) eller høj kropsfedtprocent (som det ses hos personer med fedme).

 

Personer af asiatisk afstamning kan have et højere BMI, men en lavere fedtprocent end personer af anden afstamning.

 

– Ældre

– Gravide og ammende kvinder

– Børn og unge

 

Mens BMI er et nyttigt mål, er det vigtigt at huske, at det kun er en del af billedet, når det drejer sig om at vurdere en persons sundhed. faktorer som alder, køn, etnicitet og muskelmasse kan alle påvirke en persons BMI. hvis du er bekymret over din vægt, skal du tale med din læge eller sundhedspersonale. De kan hjælpe dig med at fortolke dine BMI-resultater og tale med dig om andre måder at vurdere dit helbred på.