Forlovelsesringe og vielsesringe

Forlovelsesringe og vielsesringe

Skal du enten til at giftes eller forlovelses? Så er der meget forskelligt at have styr på. En af disse ting er naturligvis ringene. Når man frier, frier man nemlig med en ring, og når man bliver gift, er der også en ring involveret. Men hvilken ring skal man så have? Det kan være svært at finde ud af. Der er for eksempel forskellige farver, som meget afhænger af materialet. Læs med for at lære meget mere om forlovelsesringe og vielsesringe.

Hvad er forskellen på forlovelses- og vielsesringe?

Helt basalt så er en forlovelsesring den ring, som man får eller giver, når man bliver forlovet. Det sker ofte ved, at en af parterne går ned på et knæ og siger “vil du gifte dig med mig?”.

Når man bliver viet (altså gift), så udveksler man vielsesringe. Begge parter får en vielsesring. Når man bliver forlovet, er det til gengæld kun vedkommende, som bliver friet til, som får en ring.

En forlovelsesring har ofte en diamant. Det er den typiske ring, som mange generelt tænker på, når nogle bliver enten forlovet eller gift. Der findes naturligvis mange forskellige slags diamanter. De kan været formet på forskellige måder og have mange forskellige slags størrelser. Jo større den er jo, jo dyrere er den selvfølgelig også. Diamanter måles i karat.

Vielsesringen derimod er mere neutral. Det er ofte en helt simpel ring uden nogle former for udsmykning. Manden får ofte en tykkere/bredere ring end kvinden, da den traditionelt anses som mere maskulin. Det er dog op til den enkelte.

Forskellige materialer

Når du køber ringe, kan du købe dem i forskellige materialer. De meste gængse er sølv eller guld.

Når det er en ægte sølvring, vil den have stemplet 925. Det er sterling sølv. Sølv er meget populært til smykker. Hvis man godt kan lide sølvfarven, men gerne vil have et materiale, som er mere holdbart, kan man vælge hvidguld. Hvidguld er dyrere end sterling sølv. Hvidguld er lavet af en blanding af guld og andre grundstoffer. Det er de andre grundstoffer, som giver den lyse sølv farve.

Guld fås i forskellige karat. Jo højere karat, jo større en mængde af guld. Rent guld er 18 karat. Det er dog meget blødt, og man blander det derfor med andre grundstoffer, så det kan blive hårdere og derved også mere holdbart. Det er også muligt at få rød- og rosaguld. Det er dog ikke lige så populært til forlovelsesringe og vielsesringe.