Varieret kost: Hvorfor du skal spise varieret, og hvordan du gør!

Varieret kost: Hvorfor du skal spise varieret, og hvordan du gør!

Den moderne tilværelse er på rigtig mange måder en kæmpe velsignelse for os mennesker. Livet er grundet de store teknologiske landevindinger nemlig blevet langt nemmere og mere behageligt at leve – og dette gælder selvfølgelig også selve den måde vi spiser på. Hurtig, nem og ofte rigtig god takeaway er nemlig blot nogle få klik væk på enten din smartphone eller laptop, og det kan således være temmeligt vanskeligt at modstå fristelsen til f.eks. at bestille en pizza efter en lang arbejdsdag. Når dette så er sagt, så vil for store mængder hurtig leveringsmad ikke være synderligt godt for helbredet, hvilket de fleste af os er ganske udmærket klar over. Faktisk ønsker rigtigt mange af os at spise betydeligt mere varieret end vi på nuværende tidspunkt gør. Hvis du også ønsker at skifte til en mere varieret kost, så bør du bestemt læse videre her. For her giver vi dig nemlig et par gode grunde til at du bør spise mere varieret.

1. Godt for immunforsvaret

Den moderne kost er alt for ofte fyldt med en masse tilsætningsstoffer, sukker og ikke mindst salt, og en forbløffende mangel på de livsvigtige vitaminer og fibre. Og dette er faktisk et kæmpe problem for vores generelle helbred, og er grobund for en lang række forskellige sundhedsmæssige problemer og sygdomme. Ved at tilføje mere variation i din kost, så vil du nu have taget et afgørende skridt i retning af at få en langt stærkere immunforsvar. En varieret kost vil nemlig give din krop langt mere at arbejde med, så det altid kan være i topform.

2. Du vil automatisk tabe dig i vægt

En anden fordel ved at skifte til en mere varieret kost er desuden, at du helt automatisk vil tabe dig i vægt. Ved f.eks. at skifte fra Taffel chips, frysepizza og hvidt franskbrød til mere frugt og grønt, så vil du for det første føle dig langt mere mæt; og for det andet lynhurtigt begynde at smide nogle overflødige kiloer. Du vil med andre ord hurtigt begynde at føle dig langt bedre tilpas rent fysisk ved at skifte til en mere varieret kost. Det store spørgsmål er nu, hvordan man mest effektivt bærer sig ad med at skifte kost?

3. Hvordan?

Der er heldigvis hjælp at hente, når det kommer til gradvist at skifte til en mere varieret kost. For at gøre overgangen så nem og smertefri som overhovedet mulgit, så anbefaler vi derfor de følgende tommelfingerregler:

  • Skift kartoflerne ud: i stedet for at spise kartofler hver eneste dag, så kunne du prøve at udskifte dem med fuldkornspasta, risnudler, brune ris, polenta, quinoa eller couscous.
  • Spis masser af mørke grøntsager og bælgfrugter: tilføj muligvis spinat, kål eller bønner til dine aftenmåltider.
  • Skift brød ofte: der er bestemt ingen grund til at droppe dit yndlingsbrød helt, men prøv i stedet at skifte mellem forskellige brødtyper hver eneste dag. Prøv f.eks. lidt lækkert groft rugbrød, knækbrød, wraps og pitabrød, foccacia eller måske noget tyrkisk brød fra den lokale grønthandler.
  • Spis masser af svampe: sidst men ikke mindst bør du også indføre rigeligt med svampe for at få en varieret kost for en ekstra vitamin- og fiberindsprøjtning.

Velbekomme!