Teknik og ølbrygning

Teknik og ølbrygning

Man regner med det første øl blev brygget af de gamle Egyptere, så hvis de kunne brygger øl, så forventer man måske ikke at det kræver speciel meget teknologi. Det kan man godt have ret i, men som med så mange andre ting, så har teknologi betydet meget for den måde vi brygger øl på i dag. Man kan stadigvæk brygge øl med en gryde, noget korn og et bål sted. Det er bare ikke sådan vi brygger øl i dag. 

Ølbrygning i dag

Hvis man er på besøg hos et af de store bryggerier, så vil man kunne se at teknologien er flyttet ind. Der er ikke længere noget bål der bruges til opvarmning. I dag anvendes der el eller damp til opvarmningen. Hvis man brygger øl hjemme ved en selv, så behøver det dog ikke være helt højteknologisk. Du kan stadigvæk brygge fantastisk øl hjemme på dit komfur eller på et gasblus. Du kan dog også vælge at investerer i lidt mere moderne brygudstyr som klarer det meste af processen for dig, så du kan have fokus på at sammensætte lige præcis den opskrift som falder i din smag. De fleste vælger dog til en start at købe et færdigt brygsæt, for så kan du til en start have blikket rettet imod selve processen man bruger når man brygger øl. 

Ølbrygning som hobby

Der er rigtig mange der har taget ølbrygningen til sig som hobby. Det en sådan en hobby man kan gå og lege med i de kolde vintermåneder, hvor man så kan få brygget det øl man gerne vil drikke igennem sommeren. Der er dog også en hobby som man kan lege med hele året, og det er typisk der er ender, for de folk der starter med at brygge øl selv, de stopper som regel ikke med det igen. Det er svært at gå tilbage til det lidt kedeligt industribrygget øl, når først man har smagt hvor godt øl man selv har brygget kan smage. Tænk dig derfor godt om inden du kommer i gang med ølbrygning som hobby. Hvis du nu beslutter dig for, at ølbrygning godt kunne være noget for dig, så findes der en god gratis bog om ølbrygning som du kan hente her https://bryggerbog.dk/ – Den er skrevet til dig der ikke har brygget øl før, så alle kan være med her. Ølbrygning behøver nemlig ikke at være high Tech og svært. Du kan komme i gang helt fra bunden, og så kan du bygge viden på efterhånden som du brygger. Jo længere tid du har brygget, jo mere viden får du også, så i løbet af ikke så længe, så kan man sammensætte lige præcis den øl som man bedst kan lide.