Sådan skal man sætte sin sixpence: En guide til den moderne gentleman

Sådan skal man sætte sin sixpence: En guide til den moderne gentleman

I denne guide vil vi give dig et overblik over, hvordan du sætter din sixpence korrekt på hovedet. Sixpence er en traditionel hat, som stammer fra det britiske øhav. I dag er sixpence blevet populær igen blandt modige gentlemen og kan bruges til mange forskellige lejligheder. Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dit look, er sixpence et must-have i din hattegarderobe!

Hvad er en sixpence?

En sixpence er en rund hat med en lille, stiv kant foran. Sixpences findes i flere forskellige materialer, bl.a. læder, tweed (det mest almindelige materiale til sixpence) og uld, og hatten er ofte forsynet med et blødt for. Hvis du vælger en sixpence i læder, er hatten vind- og vandtæt, og den er derfor rigtig god at have i sin hattegarderobe (især når man bor i Danmark, hvor vejret er meget omskifteligt).

 

Sixpencen er en hat, der oprindeligt stammer fra de britiske øer, hvor den også går under navnene paddy cap (i Irland), bunnet (i Skotland), Dai cap (i Wales) og flat cap eller pancake hat (i USA). I Storbritannien bæres hatten typisk af ældre mænd fra arbejderklassen, men kan også bruges af personer fra overklassen, når de er afslappet klædt. I Amerikansk popkultur er sixpence ofte associeret med avisdrenge på gadehjørner, og derfor kaldes hatten også nogle gange “newsboy cap”. Sixpence er også en hat, du kan spotte på hovedet af (især ældre) amatørgolfspillere.

Hvordan skal man sætte sin sixpence?

Sådan sætter du sixpence på:

  • Hold din sixpence i skyggen med den ene hånd
  • Tag hatten om bag hovedet
  • Mens du holder fast i kanten i nakken med den anden hånd: Træk skyggen fremad og lidt nedad for at justere positionen efter dine præferencer

Nogle sixpences har en nakkerem, så du kan indstille størrelsen på din sixpence og sikre, at den hverken sidder for løst eller for stramt.