Sådan sikrer du en uafbrudt strømforsyning

Sådan sikrer du en uafbrudt strømforsyning

Strømafbrydelser kan have store konsekvenser for virksomheder, som arbejder med kritiske strømapplikationer. Selv sekunder eller millisekunder kan koste et stort svigt. Derfor er det altid klogt at installere et UPS anlæg, som er med til at sikre en konstant strømforsyning. Også hvis uheldet er ude, og strømmen er gået.

 

Hvad er et UPS anlæg?

 

UPS er en forkortelse for Uninterruptible Power Supply, og skal fungere som et nødstrømsanlæg. Meningen med et UPS anlæg er, at det skal ind og fungere som et nødstrømsbatteri, når strømmen er gået. På den måde bliver der sikret en konstant oppetid på alt udstyr, der er blevet tilkoblet. Et UPS anlæg forsyner de kritiske strømapplikationer med strøm fra en separat strømkilde, hvis der skulle opstå strømafbrydelse.

 

Det er generelt en klog idé at inkorporere en UPS som fast inventar i et miljø med store IT-systemer. Med en UPS kan man sikre, at udstyr og det pågældende arbejde ikke forsvinder på grund af strømafbrydelse.

 

Hvordan fungerer et UPS anlæg?

 

UPS’en er et batteri, som bliver opkoblet på en ekstern strømkilde. Hvis der opstår en strømafbrydelse på eksempelvis et kontor, så omdirigerer UPS’en sin strøm til den primære strømkilde, så strømtilførelsen i en periode kommer fra UPS anlægget, indtil strømmen er tilbagevendt. Det er også en god idé løbende at tjekke op på sin UPS, for at sikre at denne også kører optimalt. På den måde kan man med sikkerhed vide, at den er klar til at overtage strømforsyningen, når uheldet er ude.

 

Hvor bruger man et UPS anlæg?

 

En UPS kan og bør som udgangspunkt bruges i alle virksomheder. Men et anlæg ses hyppigst hos store IT-virksomheder, som er afhængige af en konstant strømforsyning. Dertil ses et UPS anlæg også tit hos virksomheder, som har eget serverrum tilkoblet. Hos Scanpotec kan man købe forskellige slags UPS anlæg, og kan få installeret og serviceret sit anlæg. Scanpotec er distributør og service partner af Centiel produkter i Danmark, Færøerne og Grønland. Centiel designer og producerer UPS anlæg, som er sikret med en oppetid på 99,9999%.

 

Hos Scanpotec tilbydes der forskellige UPS anlæg, afhængig af om man har behov for en 1-faset, 3-faset eller modulopbygget. Uanset ens behov så er Scanpotec nogle af Danmarks skarpeste indenfor feltet til at levere industrielle UPS løsninger.