Sådan reducerer du stressniveauet på arbejdet og sænker dit blodtryk

Sådan reducerer du stressniveauet på arbejdet og sænker dit blodtryk

Føler du, at du konstant er under pres på arbejdet? Hvis ja, så er du ikke alene. Ifølge en undersøgelse fra American Psychological Association er stress den førende årsag til sygdom på arbejdspladsen. Det kan føre til en række sundhedsproblemer, herunder forhøjet blodtryk. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du kan reducere stress på arbejdet og sænke dit blodtryk.

Lider du af eller mistænker du, at du har for højt blodtryk, bør du løbende holde ekstra øje med værdierne – dette gælder også, når du er på arbejde. Du kan derfor med fordel købe en blodtryksmåler. Det vil hjælpe dig med at holde styr på dine målinger og være mere opmærksom på eventuelle ændringer. Der findes flere forskellige slags og flere, som ikke fylder ret meget på kontoret. Det kunne fx være en blodtryksmåler til håndleddet som fx Beurer BC 51 eller blodtryksmåleren Beurer BM 96.

Hvis du har forhøjet blodtryk, er der et par ting, du kan gøre for at mindske stress på arbejdet

Tag regelmæssige pauser væk fra dit skrivebord eller din computerskærm. Rejs dig op og gå rundt i et par minutter hver time, eller sørg for at hente vand eller kaffe regelmæssigt.

Du skal forsøge at sætte dig realistiske mål og forventninger. Hvis du konstant sætter dig selv op til at fejle, er det ikke underligt, at du føler dig stresset.

Desuden skal du sørge for, at du får nok søvn. Når du er udmattet, er det svært at bevare roen og koncentrationen. Gode sovevaner er altafgørende for en god nattesøvn, så gå i seng i god tid. Er du sulten eller tørstig eller skal på toilettet er det svært at falde i søvn. Sørg derfor for at have disse ting klaret inden du lægger dig til at sove.

Det er også vigtigt at passe på dig selv både fysisk og mentalt. Spis sundt, dyrk regelmæssig motion, og find måder at slappe af og afstresses på uden for arbejdet. Find gerne en hobby, som du kan kombinere med en form for motion.

Endelig skal du tale med din chef om din stressniveauer. Hvis du føler dig overvældet, skal de vide det, så de kan hjælpe dig med at håndtere din arbejdsbyrde.

Forhøjet blodtryk som følge af stress på arbejdet kan føre til en række sundhedsproblemer, herunder slagtilfælde, hjerteanfald og endda døden. Hvis du føler dig stresset, skal du tage skridt til at reducere denne stress. Du vil ikke kun få det bedre mentalt og fysisk, men du vil også sænke dit blodtryk