Sådan polerer du selv bilen

Sådan polerer du selv bilen

I denne guide lærer du selv at polere din bil. Vi kommer igennem hele processen med forberedelse, hvad du skal bruge af produkttyper i praksis for at få den klar til polering og hvordan du sikrer dig at resultatet holder længst muligt.

For hvad nytter det at polere bilen og få den til at se flot ud – hvis ikke det kan holde en årrække efterfølgende?

Denne artikel er mindre guide i forhold til den samling af guides du kan få om polering og polermaskiner her>>

Forberedelsen inden du kan polere din bil

Inden du kan gå i gang med polere bilen, skal den rengøres godt og grundigt i bund.

Det er en god idé at rengøre bilen for nedfald i lakken – og det er mere en bare at vaske den med en autoshampoo!

Det skal du, da du ellers vil opleve at når du går i gang med at polere bilen, i stedet for tværer skidtet ned i lakken og den polerskive du bruger vil hurtigere blive fyldt med ”affald” som gør at det bliver sværere for dig at komme frem til et godt resultat, da du egentlig ridser lidt, samtidig med at du polerer.

For at rengøre lakken skal du have fjernet flyverust og tjære.

Flyverustfjerneren sprøjtes på lakken og så lader du den sidde indtil du ser et farveskift. Er du i gang med en større vaskeproces kan du komme snow foam ud over for at øge virketiden, men ellers skal det spules af igen inden det tørrer ind. Tjæren sprøjter du på efterfølgende på en ren bil. Er din bil hvis, kan du gå direkte efter de enkelte pletter – men har du en sort bil, kan det være nødvendigt at bruge det på større områder, da du ikke kan se om det virker.

Uanset vil du med stor sandsynlighed har rester af andre ting på lakken. Det skal du fjerne ved brug af f.eks. en claybar og claylube, der mekanisk går ind og fjerner det sidste i lakken. Til sidst burde du gerne have en lak, der er helt glat.

Hvad skal du bruge til polering?

Uanset om du polerer i hånden eller via maskine (anbefalet hvis du ikke har flere dage) skal du have en række polermidler og polerskiver. Det er en god idé at have flere forskellige, da du ikke ved hvordan lakken reagerer på polermidlet og skiverne, inden at du går i gang med selve poleringen.

Sådan gør du

Poleringen går ud på at du deler bilen op i mindre felter som du polerer. Bevæg dig langsomt fremad og sørg for at feltet er helt rent. Brug et produkt som efterladen lakken helt bar, så den er klar til beskyttelse efterfølgende.

Efterfølgende beskyttelse af lakken

Lakken bør du beskytte efter polering af bilen. Det gør du typisk ved at give det en lakforsegling. Afhængig af type kan det holde fra få måneder til flere år.