Parasoller: Hvilken type skal du vælge?

Parasoller: Hvilken type skal du vælge?

Når solen står højt på himlen og det igen er blevet varmt, er parasoller et must. Men hvilken parasol skal du vælge? Hos parasol.as finder du et stort udvalg af parasoller i professionel kvalitet. I denne artikel giver vi et overblik over de forskellige parasoller og beskriver, hvilken type der passer bedst til netop dit behov.

De forskellige parasoller på markedet

Når solen skinner og temperaturen stiger, er det tid til at finde parasollen frem igen. Men hvilken parasol skal du vælge? Er det vigtigt, at parasollen kan holde i mange år, eller er prisen afgørende? Vi guider dig igennem valget af parasol – læs med her! Vi giver dig et overblik over de forskellige parasoller på markedet – så du kan finde den helt rigtige til din have eller terrasse.

Betal for god kvalitet

Det kan godt svare sig at betale lidt ekstra for til gengæld at få en parasol af høj kvalitet, der kan beskytte ordentligt mod solens skadelige UV-stråler og holde i flere sæsoner.

Markedsparasoller – Den klassiske parasol

Den mest almindelige type parasol er markedsparasollen. Den er rund-ish (strengt taget er den typisk 6- eller 8-kantet) og har en pind i midten, som skal stikkes ned i en parasolfod. Fordelen er, at de er lette at flytte rundt i haven, men ulempen er, at de skal stå næsten oven i det område, de skal skygge for. Disse parasoller findes i mange forskellige kvaliteter; markedsparasoller af træ er stabile og solide, men koster ofte mere. Billige parasoller er ofte billige af en grund; de fleste billige parasoller er nemlig ikke særlig holdbare, og du kan forvente, at den skal skiftes ud hvert eller hvert andet år.

Hængeparasoller – Et populært valg

Hængeparasoller er en anden type af parasol, der også findes i mange forskellige varianter. Hængeparasoller har ikke en stang i midten, men hænger i stedet på en parasolfod eller et stativ. Fordelen ved hængeparasoller er, at de kan skygge over et område uden at skulle stå midt i det. Ulempen kan dog være, at de er mere vindfølsomme end markedsparasoller.