Hvordan virker en alarm uden abonnement, og er den overhovet et godt alternativ?

Hvordan virker en alarm uden abonnement, og er den overhovet et godt alternativ?

Du skal altid kunne føle dig sikker i dit hjem. Dig selv, din familie, jeres ejendele; det hele skal passes godt på. Indbrud er desværre ikke ualmindelige i Danmark, og det er ikke altid, du lige kan regne med, at naboen holder øje på dine vegne, når du er på arbejde eller ferie.

Derfor skal boligen tyverisikres, og det gøres i dag oftest med en trådløs alarm, der opsættes i hjemmet. Som regel køber du et abonnement hos et sikkerhedsselsskab, men det er også muligt at vælge en alarm uden abonnement.

Hvorfor vælge alarm med abonnement?

Det helt simple svar er: Vagtcentral. Alarmer med abonnementer er som regel koblet til en vagtcentral for det firma, du har købt abonnement hos. Når alarmen går, vil de derfor sende folk ud for at tjekke boligen. Det er dog også et dyrere valg.

At bruge flere penge på sikkerhed kan være en god idé, hvis du bor i hus, da der er mange måder, hvorpå en indbrudstyv kan snige sig ind. Du kan også ske at bo i et mere isoleret område, hvor det ville være rart, hvis der ville komme en hurtig respons på, at alarmen går.

Men bor du for eksempel i en lejlighed i et tætbefolket område, behøver du ikke nødvendigvis bekymrer dig om hurtig varsling og udrykning.

Hvorfor vælge alarm uden abonnement?

En alarm uden abonnement kommer ikke med en vagtcentral, der straks rykker ud, når alarmen går. Der er dog nogle alarmer, hvor du kan indstille dem til at sende besked til en bekendt – eller dig selv – hvis alarmen går, så der stadigvæk sker en varsling.

Få en privatalarm uden abonnement, hvis du bor i lejlighed. Det kan virke som en mere usikker løsning, men bor du oppe i et lejlighedskompleks, hvor der kun er adgang via fordøren, behøver du ikke nødvendigvis bekymrer dig, om at nogen skal rykke hurtigt ud, hvis alarmen går. En højlydt alarm vil både skræmme indbrudstyven og få eventuelle naboer til at komme ud for at brokke sig over larmen – og dermed spotte tyven. Du behøver ikke nødvendigvis en vagtcentral.

En alarm til erhvervsbygning

Leder du efter en alarm til erhverv, er det dog en god idé at gå efter en alarm med abonnement. Erhvervsbygninger er ofte helt forladte udenfor arbejdstiden, og de kan også ligge i isolerede områder, omgivet af andre erhvervsbygninger, der ligeledes er forladte.