Opkvalificering af alle medarbejdere

Opkvalificering af alle medarbejdere

Meget simpelt arbejde er længe undervurderet. I manges øjne er det ikke krævende at være fragtmand, lagermedarbejder eller leverandør. Og rigtigt nok kræver det ikke den store uddannelse, hverken det ene eller det andet. Men som virksomhed er det fuldstændig afgørende for omsætningen, at man har pålidelige medarbejdere også til de simple arbejdsopgaver. For hvis ikke det simple arbejde bliver gjort optimalt, vil det have store økonomiske konsekvenser i sidste ende. Først og fremmest fordi det simple arbejde er det bærende for hele processen fra bestilling til levering. Designerne af produkter kan være fuldstændig irrelevante, hvis ikke der er nogle til at pakke de flot designede varer til kunderne. Derfor må man som virksomhed sørge for, at ens medarbejdere har gode vilkår, uanset hvor i systemet de levere en arbejdsindsats. Pålidelige medarbejdere hænger nemlig ikke på træerne, og når man finder nogle, der er villige til at levere et godt stykke arbejde, kan det være en fordel at tilbyde netop disse medarbejdere opkvalificering, så de mærker, at de er værdsat. Når medarbejdere føler sig værdsat, lægger de endnu bedre arbejdskraft, når de møder op. Derfor kan det være en fordel for virksomheder at holde øje med, hvilke medarbejdere der er loyale og flittige. Herefter kan disse medarbejdere opkvalificeres, så de får større arbejdsopgaver og mere ansvar.

Hvordan kan man opkvalificere?

Der er forskellige måde at opkvalificere medarbejdere. De varierer naturligvis efter, hvilke arbejdsopgaver man tidligere har udført. Men er der tale om tidligere nævnte ”simple opgaver”, kan en nem måde at opkvalificere være ved at tilbyde medarbejderen kørekort. Kørekort kan være til flere forskellige ting afhængig af, hvilke opgaver vedkommende ønsker at påtage sig fremadrettet. For nogle vil kørekort til trucks være optimalt, mens andre vil skulle tage kørekort til lastbil. Med et kørekort til lastbil vil medarbejderen være i stand til at påtage sig opgaver, hvis en leverandør skulle melde sig syg. Han eller hun vil være i stand til at køre varer fra et lager til et andet, bringe pakker videre i systemet eller køre internt. Alt dette fordi arbejdsgiveren valgte at opkvalificere med et kørekort.

Noget så simpelt som et kørekort kan altså gøre en enorm forskel, både for medarbejder, arbejdsgiver og omsætning. Med et kørekort vil medarbejderen føle sig værdsat, samtidig med at arbejdsgiveren har holdt på en loyal og flittig medarbejder. Derudover kan arbejdsgiveren nu lukke huller, andre stedet i processen ved hjælp af disse medarbejdere. Til sidst må man naturligvis også nævne, at det vil have betydning for omsætningen, at processen kører gnidningsfrit fra ende til anden, samtidig med at man holder på den gode arbejdskraft. Opkvalificering af trofaste medarbejdere er altså sjældent en dårlig investering. Heller ikke når det handler om de medarbejdere, som ser ud til at have simple opgaver.