Nyt system til ejendomsadministration på D365 platformen

Nyt system til ejendomsadministration på D365 platformen

Ny aktør på markedet

Dynamics Property er en virksomhed der blev stiftet i 2017 med det ene formål at skabe software til ejendomsadministration, der matcher kernefunktionaliteten i de gamle spillere på markedet, hvilket vil primært sige Unik Bolig og EG Bolig.

Der er en årsag til ældre løsninger på markedet

Løsningerne har vist sig særledes holdbare over tid, ganske enkelt fordi de var godt tænkte fra starten. Lejelovgivningen i Danmark gav ligeledes tilpas høje entrebarrierer.

Krav ændrer sig

Krav til at kommunikere med andre systemer begynder imidlertid at være stadigt mere snærende bånd kunderne på de gamle platforme skal levere med. Ligeledes er det svært at træffe datadrevne beslutninger når data ”er låst inde” i applikationerne.

Nye løsninger gode til de simple behov

Siden rejsen begyndte i 2017 for Dynamics Property, er der kommet mange nye webbaserede løsninger til på markedet ”Eindom”, ”BoligManager” osv.  Udmærkede løsninger, fælles for dem er imidlertid, at de primært rammer mere simple scenarier og fokuserer på huslejeopkrævninger og Nets. Det formål løser de rigtigt fint! Økonomistyringssystemet, har de blot ikke!

Gammel tænkt funktionalitet på tidssvarende platform

Dynamics Propertys løsning til ejendomsadministration er imidlertid bygget i Business Central. Det betyder at økonomistyring og ejendomsadministration er integreret sammen. Transaktioner kan spores helt ned til den enkelte lejer.

Få ny og gammel software til at spille sammen

Da Business Central er en del af Dynamics 365 platformen, betyder det at løsningen til ejendomsadministration kan trække på samme teknologi som kerneapplikationen. Det betyder åbne og veldokumenterede snitflader, således kan der integreres til Facility Managementsystemer, og naturligvis energioptimerende systemer.

Datadrevne beslutninger

Det er vigtigt at kunne forarbejde sine data, således de hviler på et rigtigt kvantitativt grundlag. Der eksisterer mange BI-værktøjer, der alle kan noget forskelligt. Ved at være på en Microsoft baseret platform, kan brugere anvende det værktøj der foretrækkes fremfor at der kun er ét valg.

Dataanalyser kan foretages vha. powerBI og et utal af andre rapporteringsværktøjer på markedet.

Tilpasninger mulige, men…

Virksomhedernes særegne forretningsprocesser, kan som tidligere dækkes med tilpasninger. Regelsættet er imidlertid et andet, da en Cloud verden stiller andre krav, bl.a. bør der laves testscripts, så logikken i tilpasningerne løbende kan testes automatisk.  Der skal også være åbnet op i kodebasen herfor før tilpasningen kan laves.

”Power Automate” og ”no-code”

Mange virksomheder har i forvejen Office 365 og derfor vil samspillet mellem disse og løsningen til ejendomsadministration være mulig f.eks. via ”Power Automate”, der er Microsofts bud på en ”NoCode” løsning til at få applikationer til at samarbejde. Det giver specielle muligheder for at dække virksomhedens forretningsprocesser vha. eksisterende software.

”Vejen til markedet”

Dynamics Property har valgt en meget speciel proces. De er gået direkte efter at publicere løsningen på AppSource. Virksomheden er overbevist om at fremtiden tilhører ”Software-As-a-Service” (SaaS) og resten blot er omveje.

I øvrigt kan det i specielle situationer være nødvendigt med gamle serverinstallationer. Det kan være tilfældet, hvis der skal snakkes sammen med gamle løsninger på markedet. Det er stadigvæk en mulighed, men opdateringer skal i disse tilfælde håndbæres.

Noget kunne tyde på at Dynamics Property har ret i deres betragtninger, da langt største delen af de gamle Dynamic NAV kunder er ved at undersøge, hvad der skal til for at komme i skyen. Processen bør typisk ske ved at kortlægge tidligere tilpasninger og kvalificere om de stadigt er relevante.

Dynamics Property er en spændende virksomhed, da virksomheden forsøger at bygge bro mellem økonomistyring, ejendomsadministration (ikke mindst de juridiske aspekter) og den seneste Cloud teknologi.

Dynamics Property holder til hos Incuba i Århus N.