Maling af bolig? Sådan får du det bedste resultat!

Maling af bolig? Sådan får du det bedste resultat!

At male bolig er altid en større opgave, hvilket da også er grunden til at rigtig mange af os vælger at udsætte jobbet til allersidste øjeblik. Heldigvis findes der dog et par handy metoder til at gøre arbejdet en smule nemmere, og ikke mindst mere overskueligt. Det kræver nemlig blot at du planlægger malerarbejdet en smule i forvejen. At angribe projektet systematisk og på den bedste måde vil nemlig spare dig oceaner af tid, så du hurtigere kan læne dig tilbage og nyde resultatet af dit hårde arbejde. Læs derfor videre her, og se hvordan også du kan få det bedste resultat når der skal maling på væggene derhjemme.

1. Vælg den rigtige maling til overfladen

Før du hovedkulds løber ud for at købe maling, så er det vigtigt at du definerer hvilken overflade der rent faktisk skal males på. Det vil nemlig ikke være al slags maling, der passer lige godt til alle slags overflader. Hvis der f.eks. skal males vægge, så vil du typisk blot have brug for en maling i god kvalitet med en mat overflade. Du kan købe vægmaling her, hvis det er denne type maling du er på udkig efter. Hvis der til gengæld skal males loft eller paneler, så skal der dog en helt anden type maling til. f.eks. vil karme og paneler typisk tage sig bedre ud med en maling med høj glans, hvorimod loftet kræver at blive malet med loftmaling. Og det samme gælder naturligvis, hvis der er tale om udendørs maling såsom facademaling eller måske træterrassen i baghaven.

2. Vælg udstyr i en god kvalitet

Da du højst sandsynligt ikke planlægger at male din bolig med fingrene, så skal der hernæst selvfølgelig noget maleudstyr til. og her anbefales det altid at vælge en forholdsvis god kvalitet. På denne måde vil du nemlig kunne spare dig selv for en hel del besvær. De billigste pensler vil nemlig typisk have en tendens til at miste deres hår, og ende med at sidde fast i malingen. Og det samme gælder selvfølgelig for malerruller, der typisk ikke vil dække nær så godt som ruller i en bedre kvalitet.  Så sørg derfor endelig for, at du vælger en god kvalitet. Og den gode nyhed er, at god kvalitet ikke nødvendigvis behøver koste en bondegård. Man kan med lidt fodarbejde nemlig sagtens snuse sig frem til en god kvalitet til en fornuftig pris, hvis man blot tager en hurtig tur på internettet.

3. Sådan gøres området klart til at blive malet

Når der så er blevet købt både maling, maleruller, malertape og afdækningsplast, så gælder det nu om at få gjort området der skal males klart. Du bør derfor begynde med at fjerne alle møblerne fra rummet eller eventuelt tildække dem med plast. Herefter skal du fjerne samtlig søm og skruer fra væggene, og afslutte med at give dem en tur med sandpapir og spartelmasse. Næste trin vil nu være at gøre væggene ordentligt rent med enten en klud eller grundrens, så du er sikker på at din maling vil blive fordelt jævnt og pænt. Afslut med at komme malertape på alle hjørner, kanter, stikkontakter og ved loft og gulv.

 

Og nu kan der så endelig males. God arbejdslyst!