Kia EV6 – 100% elektrisk med lang rækkevidde

Kia EV6 – 100% elektrisk med lang rækkevidde

Der bliver et mindre og mindre spring mellem forbrændingsmotor og elmotor. Rækkevidden hos elmotorerne stiger og der ses flere og flere opladningsmuligheder rundt omkring i landet.

 

Ofte lander der blandt skeptikerne en problematik omkring, hvorvidt elmotorerne kan klare at køre på langtur, hvor der har ses tendenser til, at ladestanderne typisk har være optaget, eller ikke har tilhørt den pågældende elbil.

Samtidigt opstår også det evige spørgsmål omkring, hvor realistisk den kontrateoretiske rækkevide passer på elbilerne.

 

Derfor lander der en velfortjent hype på Kias EV6. Bilen besidder nemlig en kombination af en lang og stabil rækkevidde samt nogle gode opladningsmuligheder, hvilket også gør Kia EV6 til en god rejsemakker, hvis langturen kalder.

 

Kia EV6 tager et skridt i en helt ny retning for KIA. Den viser deres helt nye designfilosofi med sit dristige og markante Crossover-look. Det er den første fuldt ud dedikerede elbil med stort fokus på elektrificering og high-end teknologi. Med den ultrahurtige opladningsteknologi er opladningstiden hos Kia EV6 reduceret markant.

 

Allerede som standard version er bilen utroligt veludstyret, hvor det fra konkurrenternes side af, vil være svært at slå EV6’erne set ud fra et udstyrsperspektiv.

Kia EV6 fås foruden standard variation også som en Standard Range med 58,1 kWh-batteri, 170 hk og 394 km rækkevidde. Søger man et ekstra skub fra den smukke og veludstyret EV6, så kan de også leveres i en Performance-variant, som også tillægger sig firehjultræk og imponerende 325 hk. Hvis de 325 hk i Performance-varianten ikke er nok, så hold øje, når Kia i slutningen af 2022 lancere deres EV6 med efternavnet GT. Denne variant besidder nemlig intet mindre end 585 hk, og tilslutter sig dermed en kategori af hestekræfter, som de færreste biler på markedet vil kunne prale med. Samtidigt regner Kia med, at EV6 GT vil kunne fås til omkring 499.900 kr. som startpris.

 

Kia har med EV6 lagt ekstra fokus på de sportslige køreegenskaber. Både sammenlignet med Hyundai Ioniq 5, som Kia EV6 deler platform med, men også sammenlignet med andre elbiler på markedet. Samtidigt besidder EV6 en komfort, hvor materialeniveauet er højt, og hvor infotainment og head up-displayet fungere godt og stabilt.

 

Adaptiv fartpilot med kø-assistent er som standard i Kias EV6.  Med Upgrade-pakken får man dog en udvidet fartpilot, som selv kan skifte vognbane.

 

Layoutet på bilen minder tildeles meget om Ioniq 5. Materialerne på sæderne og på infotainment systemet kan beskrives som værende i flot kvalitet. Bagsædepladsen er god og den tillader selv voksne mennesker af gennemsnitlig højde, at sidde i en afslappet position. Bagagerummet besidder ligeledes pæn plads, hvor hele familien sagtens vil kunne pakke op til en længere tur. Samtidigt med, at Kia har fremstillet bilen i bæredygtige materiale bl.a. genanvendte PET-flasker.

 

Også prisen på bilen bliver svær at slå. Allerede i den veludstyret Standard-trim, regner Kia med, at prisen starter på omkring de 349.900 kr. – Det kan tolkes som værende en af de absolut bedste priser, når vi snakker elbiler i denne kategori.