Hvad laver en dødsboadvokat?

Hvad laver en dødsboadvokat?

I Danmark har vi utroligt mange forskellige typer advokater. Derfor giver det god mening at google dig frem til lige netop den type, som du skal bruge afhængig af din situation.

Måske er der en af dine nærmeste, der er afgået ved døden. I så fald skal du ikke blot kontakte en almindelig advokat til at håndtere den afdødes bolig; her skal du i stedet have fat i en dødsboadvokat. Men hvad laver en dødsboadvokat? Det kan du læse meget mere om lige her.

Det helt basale

Ofte vil der være en del materielle ting efterladt, når nogen afgår ved døden. Og det er desværre dem, som står den døde nærmeste, der skal afgøre, hvad der skal ske med alt det, mens de sørger.

De materielle ting udgør alt lige fra selve boet til møblerne til smykker, kunst og så videre – og så indebærer det selvfølgelig også kontanter og det, der står på den afdødes konti. Alt dette er mange bevidste om.

Dertil kommer der dog en række ting, som du måske ikke har tænkt nærmere over. Nemlig at den afdødes regninger skal betales rettidigt, mens hele denne proces er i gang, der kan være nogle ting, der skal angives til SKAT, og der kan være noget gæld, der skal betales.

Sidst, men ikke mindst, så skal boets værdi også opgives til SKAT, og du skal møde op i skifteretten, så de kan kontrollere, at alt det ovenstående bliver behandlet.

Alt dette vil en dødsboadvokat hjælpe dig med at få styr på, så du ikke skal til at lave en masse research, men blot kan ”følge ordrer”. Det gør det meget nemmere for mange at komme igennem denne periode.

Ansvarsforsikring

Advokaten er der kort sagt for at gøre hele processen meget nemmere, så du ikke behøver at stå med både sorg, pligter og ansvar på én gang. Det kan nemlig godt være overvældende.

I og med at advokaten går ind og overtager en række personlige opgaver, så er det lovpligtigt, at advokaten har en ansvarsforsikring. Denne går ind og erstatter, hvis der skulle blive begået en fejl af den ene eller anden type. Advokater er kun mennesker, og til trods for stor erfaring indenfor feltet, så er det ikke en proces, der kan garanteres at være 100% fejlfri. Dog kan du være sikker på, at der ikke vil gå noget helt tabt, når du overlader dødsboet til en advokat.