Hvad er en tykkelseshøvl?

Hvad er en tykkelseshøvl?

Ganske som du ved at læse navnet nok har gættet, så er en tykkelseshøvl en maskine, der er lavet med henblik på at kunne høvle en bestemt tykkelse af et stykke træ. Det kan være en planke med henblik på at lave eget spisebord, eller det kan være gulvplader som du skal have gjort klar til en mulig udbygning af din matrikel. Se mere her https://www.globaltools.dk/maskiner/afretter-tykkelseshoevle

Oftest sammenlignes en tykkelseshøvl med en afretterhøvl, og det kan være en anelse farligt at antage de kun kan det samme. Hvis du er i tvivl om, hvilken af delene du kunne have brug for til dit arbejde, så kan du spare dig selv for fremtidige forhindringer ved at investerer i en kombi-maskine af netop afretter- og tykkelseshøvl. Det er en af markedets mest populære løsninger, og dem kan man finde ved bl.a. Globaltools.

Det er maskiner som tømrer/snedker tager i brug rigtig meget igennem deres karriere, så drømmer du om en vej i den profession eller vil du gerne selv klare opgaverne i hjemmet, så kan du være meget tryg ved en investering i en tykkelseshøvl og afretterhøvl kombinationsmaskine.

Gode råd til at bruge en tykkelseshøvl

Personer som tager brug af en tykkelseshøvl skal altid bruge det rette sikkerhedsudstyr samt sætte sig grundigt ind i, hvordan sådan en maskine fungerer.

Du bør altid lave en prøvekørsel ved dagens første start, hvor du sikre at rundkutteren kan drejes uden at den berører nogle af maskinens andre dele, at bordet er fastgjort og at bordet er indstillet til den ønskede tykkelse. Når så du skal lave din prøvekørsel skal du sikre at hovedafbryderen er afbrudt og sikret med aktivering.

Skal du arbejde med længere elementer, så er det en god ide at investere i et rullebord eller en arbejdsstation, hvor de lange elementer kan ligge på samtidig med at du bearbejder dem.

Endeligt skal du også sørge for ren og skær behandling af maskinen. Det gør du simpelthen ved at rengøre efter brug, så spåner og andet ikke bliver klemt i maskinens dele, og ved at kontrollere at rundcutterens knive er skarpe og ikke skal udskiftes.

Du kan med fordel opsætte en lille huskeliste ved maskinen således du aldrig glemmer en af de førnævnte gode råd.