Hvad er en NFT og hvordan fungerer den?

Hvad er en NFT og hvordan fungerer den?

NFT står for non-fungible token, eller digitale filer, der hverken kan ændres, kopieres eller på anden måde manipuleres. Det betyder, at der er gemt en helt unik og ikke-udskiftelig dataenhed på en digital hovedbog, der bruger blockchain-teknologi til at fastslå bevis for ejerskab. NFT’er er et digitalt samleobjekt, der har værdi, ligesom den måde, hvorpå fysisk kunst har værdi.

 

NFT’er minder meget om kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum. En NFT er dog helt unik, og kan ikke bruges som valuta, og det er her, at non-fungible begynder at give mening. Filen gemmer ekstra information, der sørger for at den er unik og ikke kan kopieres.

 

Enhver form for let reproducerbar digital fil kan gemmes som en NFT for at identificere den originale kopi, f.eks. fotografier, kunst, musik, videoer, tweets og endda memes. Du kan lave NFT’er af næsten alt unikt, der kan gemmes digitalt og har værdi. De er ligesom alle andre samlerobjekter, f.eks. et maleri eller en vintage actionfigur, men i stedet for at købe et fysisk objekt betaler du i stedet for en fil og bevis for, at du ejer den originale kopi.

 

 

Den unikke identitet og ejerskab af en NFT kan verificeres via blockchain-bogføringen. de blev først lanceret på Ethereum-blockchainen, men andre blockchains, herunder FLOW og Bitcoin Cash, understøtter dem nu også. Uanset om den originale fil er en JPG, MP3, GIF eller noget andet, kan NFT’en, der identificerer dens ejerskab, købes og sælges ligesom enhver anden form for kunst – og ligesom med fysisk kunst fastsættes prisen i høj grad af markedets efterspørgsel.

 

Hvis du gik ind i en gavebutik i et kunstgalleri, ville du finde en række kopierede udskrifter af berømte mesterværker, og der findes nogle NFT’er, som fungerer på samme måde. Der er dele af blockchainen, der er helt gyldige, men de ville ikke have samme værdi som originalen.

 

 

Du skal ikke tro, at du har hacket systemet ved at højreklikke på og gemme billedet af en NFT. Det vil ikke gøre dig til millionær, fordi din downloadede fil ikke vil indeholde de oplysninger, der gør den til en del af blockchainen og identificerer filen som den originale.

 

Hvis du vil kigge på at købe NFT’er, kan de købes på en række forskellige platforme afhængigt af, hvad du ønsker at købe. Du skal bruge en tegnebog, der er specifik for den platform, du køber på, og du skal fylde denne tegnebog med kryptovaluta. Som den rekordhøje pris for Beeples Everydays – The first 5,000 days hos Christie’s. Med det rammer NFT’er også mere almindelige auktionshuse, så disse er også værd at holde øje med. Hvis du skulle være gået glip af det, så gik dette Beeple-stykke for 69,3 millioner dollars. Hvis du tænker at det kunne være noget du havde lyst til at vide mere om, eller ligefrem kunne forstille dig at investere i burde du helt klart læse videre på Aktieskole.com!