Guiden til det gode videomøde

Guiden til det gode videomøde

Én af nøglerne til et godt videomøde er et godt videokonferencesystem, men herudover er noget af det vigtigste faktisk også, at du anvender den rette platform til at afholde videomødet. Der findes i dag et væld af muligheder, og i dette indlæg viser vi dig de tre bedste stykker software til at holde videomøder derhjemme eller på arbejdet. Alle disse metoder er gratis og kræver ikke yderligere hardware. Uanset hvilken platform du vælger til at afholde dine videomøder, så bør du i forhold til hardware altid prioritere mikrofonen over alt andet, da det er væsentligt vigtigere for mødets deltagere at kunne høre dig, end det er for dem at kunne se dig.

  1. Brug Google Hangouts

Google Hangouts er en gratis, webbaseret videochattjeneste, der er udbudt af Google. Det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til alle i verden, så længe du har en internetforbindelse. Det giver dig også mulighed for at dele din skærm og optage dine samtaler.

Du kan bruge Google Hangouts til at ringe til dine venner og familie, men du kan også sagtens bruge tjenesten i erhvervsøjemed til for eksempel at holde videomøder med samarbejdspartnere, leverandører og kunder. Det giver dig også mulighed for at foretage opkald til fastnettelefoner og mobiltelefoner, men det bedste er, at du også kan ringe til Googles gratisnummer og oprette forbindelse til alle andre, der også har installeret Google Hangouts.

Bemærk dog, at Google Hangouts inden for den nærmeste fremtid vil blive erstattet af Google Chats, som på mange måder er Googles svar på Messenger.

  1. Brug Skype

Skype er en gratis, webbaseret videochattjeneste, og den er en gammel kending blandt mange. Skype var blandt de første videochattjenester, der opstod med internettes fødsel, og ligesom Google Hangouts giver det dig mulighed for at oprette forbindelse til alle i verden, så længe du har en internetforbindelse. Det giver dig ligeledes også mulighed for at dele din skærm, samt optage dine samtaler.

Også Skype kan bruges til at ringe til dine venner og familie. Det giver dig også mulighed for at foretage opkald til fastnettelefoner og mobiltelefoner. Skype er den dag i dag udbudt af Microsoft, hvorfor også denne er blandt de tunge spillere inden for videochattjeneste.

Én af ulemperne ved Skype er dog, at du bliver nødt til at downloade Skype-appen til din computer eller mobile enheder. Den gode nyhed er, at appen er gratis.

  1. Brug Zoom

Zoom er en videochattjeneste, der tog markedet med storm i coronapandemiens spæde start. Her blev Zoom straks et fænomen, der opnåede udbredt brug hos næsten alle tænkelige organisationer, institutioner, virksomheder og sektorer. Den dag i dag er Zoom den ukronede konge af videomøder, onlineundervisning med videre, og platformen bruges stadig i meget udbredt grad til afvikling af gængse videomøder, -konferencer, online eksamener med videre.

Platformen tillader det samme som både Skype og Google Hangouts, med den forskel, at Zoom tillader videomøder på en langt større skala. Hvor Google Hangouts for eksempel kun tillader maksimalt 25 deltagere i et videomøde, tillader Zoom helt op til 1000 deltagere, hvis du tilkøber ’Large Meeting’ add-onet.

Zoom kræver ligesom Skype også download og installation af Zoom-applikationen, men denne er ligeledes gratis.