Vandpiber – en introduktion

Vandpiber – en introduktion

En vandpibe er en slags pibe, der lader dig ryge sød og aromatisk vandpibe tobak, hvor røgen bliver filtreret gennem vand i en vase. Vandpiber findes i mange forskellige former og størrelser, alt efter hvad man selv foretrækker. I denne artikel vil vi give dig en introduktion til vandpiber – hvad de er, og hvordan du bruger dem.

Hvad er en vandpibe?

Vandpiben er måske bedst kendt fra Mellemøsten, men den stammer oprindeligt fra Indien, hvor den har været brugt i århundreder. Vandpiber er altså ikke en ny opfindelse, selvom de for mange af os måske virker sådan. De seneste år har vandpiber og i særdeleshed vandpibe caféer vundet indpas over hele Europa, og vandpiber er i dag mere populære end nogensinde. Vandpiber findes i mange forskellige varianter, men de har alle det tilfælles, at de giver en behagelig og afslappende oplevelse.

Vandpibens dele

En vandpibe består af flere dele; øverst er der en skål – vandpibe hovedet – hvor vandpibetobakken placeres. Tobakken skal dækkes til med folie, så den ikke kommer i direkte kontakt med kullene. Ovenpå folien placeres vandpibekul, som varmer tobakken op. Røgen bliver trukket gennem et rør – vandpibe halsen – ned i en vase med vand, hvor røgen bliver filtreret. De fleste vandpiber har en lang slange, der går fra vasen til mundstykket, hvorfra du kan nyde den aromatiske tobaksrøg.

Sådan bruger du en vandpibe

Det første, du skal gøre, når du vil bruge en vandpibe, er at fylde vand i vasen. Herefter fylder du vandpibe hovedet med tobak (der findes utallige smagsvarianter, så du kan også finde din favorit). Dæk tobakken med folie, og prik små huller i folien. Så skal kullene tændes; brug gerne en kultænder for at få det bedste resultat. Når kullene er varme lægges de ovenpå folien, og vandpiben er klar til brug.