Undgå allergi med miljøvenlig rengøring

Undgå allergi med miljøvenlig rengøring

I dag er mange danskere, både voksne og børn, berørt af flere former for allergi. Pollen, husdyr, husstøvmide og fødevareallergier er blot en lille håndfuld af dem. Der er dog en allergi, der kan være svær at opdage oprindelsen til, og mange gør det desværre først, når det er for sent. Allergi over for de mange kemikalier i rengøringsmidler, der konstant ligger som en hinde på mange overflader i hjemmet som spisebord, køkkenbord, toilet og kommode påvirker rigtig mange nu til dags, og det kan være svært at komme til livs, når først man er begyndt at reagere allergisk. Faktisk er det de færreste, der fødes med allergi, men mange udvikler den langsomt over længere tid. Det kan derfor være en god idé at overveje at skifte til mere allergivenlige rengøringsmidler inden det er for sent.

Undgå unødvendige kemikalier

Allergivenlig rengøringsmidler består oftest af næsten 100% naturlige ingredienser, der vil rengøre lige så effektivt som de farlige kemikalier. Med de mere naturlige rengøringsmidler kan du også glæde dig over, at du også gør en god gerning i forhold til naturen. Når man bruger naturlige produkter udledes der nemlig heller ikke kemikalier ud i naturen, hvilket er et stort bonus, hvis man også går op i at være god ved naturen og planeten. Mange naturlige rengøringsmidler pakkes ligeledes i komposterbar emballage, hvilket sparer planeten for en del plastaffald.

 

Hvis du går op i at hjælpe naturen, kan det også være en god idé at skifte dine gamle rengøringsredskaber ud med nogle nye og mere bæredygtige. Hvis du for eksempel er typen, der er helt vild med billige plastprodukter (hvilket er forståeligt, da de er billige, effektive og nemme at få fat i), kan det være, at det nu er på tide at prøve noget nyt. Problemet med plastprodukter er ikke kun, at det udleder meget Co2 under produktionen eller at de laver endnu mere plastikaffald, når de har udtjent deres værnepligt. Problemet er også, at de ofte ikke holder lige så længe som kvalitetsprodukter i bedre og mere holdbart materiale. På denne måde bidrager plastprodukter altså til endnu mere udledning og affald, da der ofte skal produceres flere styks end med alternativet. Det kan derfor være en god idé at tage springet og prøve for eksempel en opvaskebørste i træ og naturhår, en rengøringsklud i økologisk bomuld eller en gulvskrubbe med metalhåndtag i stedet for plasthåndtag. Der er en lang række forskellige produkter på markedet, og der vil altid være et bedre alternativ end hvad man bruger lige nu.

Hvis du kunne tænke dig at ændre dine rengøringsvaner og skifte til allergivenlige og naturlige rengøringsmidler, kan du se et stort udvalg hos GreenTown, Danmarks grønne markedsplads. Her er der både universalrengøring, gulvvask, vaskemiddel og meget mere.