Tager du kørekort med automatgear?

Tager du kørekort med automatgear?

Når du skal tage kørekort, er der mange forskellige valg at træffe. Hvilket køretøj kommer du til at køre? Er det en bil med automatgear eller manuelt gear? Det er blevet mere og mere populært at tage kørekort med automatgear. Det skyldes blandt andet, at biler med automatgear er blevet mere almindelige i Danmark over de seneste år. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvordan kørekort med automatgear fungerer, og hvilke fordele der er ved at have det.

Vælg det rigtige kørekort

Et kørekort giver ikke automatisk førerret til alle typer køretøjer; i langt de fleste tilfælde er det nødvendigt at tage kørekort til hver enkelt type (for eksempel stort kørekort, motorcykelkørekort eller trailerkørekort). Der er dog en enkelt undtagelse; B-kørekort (almindeligt kørekort til bil) gælder, uanset om bilen har automatisk eller manuelt gear. Det betyder, at der ikke er nogen krav om, at du skal have undervisning at køre med automatgear, hvis du har taget kørekort til manuelt gear – og omvendt. Så, hvis du ikke ved, om du kommer til at køre mest i en bil med eller uden automatgear, kan det altså være en fordel at tage kørekort til manuelt gear, så du kan få styr på koblingspunktet.

Hvorfor vælge kørekort med automatgear?

Der er dog stadig nogle klare fordele ved at tage kørekort med automatgear. Det første og mest åbenlyse argument er, at det er meget nemmere; både når det kommer til at lære selv at køre, og når det kommer til at kunne køre i trafikken. Du behøver ikke tænke på koblingen (eller på, hvilket gear du skal i), og dette giver dig mulighed for at koncentrere dig om andre ting, såsom trafikken og køretøjet. Men så er der til gengæld nogle andre ting, du skal lære i stedet; for eksempel hvad D, R, P og N står for.