Hvordan “gaming” har ændret sig siden 1980’erne
Hvordan “gaming” har ændret sig siden 1980’erne
I 1980’erne var videospil et nyt og nyt koncept. De fleste mennesker havde ikke adgang til dem, og de, der havde, måtte som regel gå i en spillehal for at spille. Spillekonsoller til hjemmet var dyre og ikke særlig avancerede. I dag er videospil en multimilliardindustri med sofistikeret teknologi, der giver spillerne mulighed for at spille realistiske og medrivende spil hjemme i deres eget hjem. Her er et kig på, hvordan “spil” har ændret sig siden 1980’erne.
Grafik
Grafikken i nutidens videospil er lysår foran det, der var muligt i 1980’erne. Dengang var 8-bit grafik normen, og 3D-grafik var lige begyndt at blive populær. I dag er grafikken i videospil så realistisk, at nogle mennesker har svært ved at tro, at de ikke ser på virkelighedens verden. Denne stigning i den grafiske kvalitet skyldes fremskridt inden for computerteknologien; især udviklingen af hurtigere processorer og bedre grafikkort.
Gameplay
I 1980’erne bestod de fleste videospil ikke af meget mere end at flytte en figur rundt på en skærm og forsøge at undgå forhindringer. Nutidens spil er langt mere komplekse med detaljerede historier, flere karakterer og sidequests, der kan tage timer eller endda dage at gennemføre. Nogle spil giver også spillerne mulighed for at interagere med hinanden i realtid, hvilket ikke var muligt i de tidlige dage af gaming. Fremskridtene inden for gameplay skyldes både bedre teknologi (som gør det muligt for udviklerne at skabe mere komplekse spilverdener) og en større forståelse af, hvad spillerne ønsker af deres spiloplevelse.
Omkostninger
I 1980’erne var videospil en luksusvare, som kun velhavende familier havde råd til. Et nyt spil kunne koste helt op til 50 dollars, hvilket var mange penge dengang. I dag er der mange forskellige måder at spille videospil på, lige fra dedikerede spilkonsoller som Xbox One eller PlayStation 4 til mobile enheder som smartphones og tablets. Og takket være digitale distributionsmetoder som Steam eller Origin er det nemt (og ofte billigere) at købe spil online, end det er at købe dem i en fysisk butik. Resultatet er, at spil nu er mere tilgængelige end nogensinde før.
Videospil er kommet langt siden 1980’erne. Takket være teknologiske fremskridt kan nutidens gamere nyde medrivende og realistiske spiloplevelser hjemme fra deres eget hjem. Hvad vil fremtiden for spil bringe? Det vil kun tiden vise!
Du kan læse mange flere artikler på esportscafe.dk. Her finder du et kæmpe udvalg af nyheder og baggrundsartikler om alt inden for spil og gaming.