Hvad koster det at starte en webshop?

Hvad koster det at starte en webshop?

Går du og overvejer at starte din egen webshop, og er du lidt nysgerrig på hvad det faktisk koster at komme i gang med at sælge dine produkter online – så er du kommet et helt rigtige sted hen. I denne artikel ser vi lidt nærmere på hvilke omkostninger der typisk er ved at drive en online butik. Lad os hoppe ud i det og se lidt nærmere på de forskellige typer af omkostninger

Hvad koster en webshop?

Den største udgift ved at komme i gang med online salg vil typisk være til opbygningen af din webshop. Du kan selvfølgelig prøve at bygge den selv i et program som Wix, Hosted Shop eller WooCommerce, men ofte vil du være langt stillet ved at få et professionelt webbureau til det. Det kan måske være fristende at få en ven eller bekendt med lidt WordPress kendskab til det, men det er ikke her du skal spare pengene. Det er rigtig stor forskel på hvor god en webshop er til at konvertere besøgende om til betalende kunder. Så er der helt ikke styr på UX, hastighed og konverteringsoptimering så er der en god chance for at du ender op med en shop der kun omsætter for det halv af hvad den kunne. Så de penge du dermed sparede på udviklingen kan hurtigt komme til at koste dig dyrt.

Læs mere om pris på webshop

Men hvad er prisen på en webshop så hvis et webbureau skal stå for udviklingen? Er det din første webshop, så vil en WooCommerce webshop løsning ofte være et godt valg. Det er en billig webshop løsning at komme i gang med, og driftsomkostningerne er også ret lave. En god begynder WooCommerce webshop vil typisk koste omkring 15-25.000 kroner at få udviklet. Til sammenligning kan større webshop systemer som Magento eller Shopware nemt løbe op i 150.000 -200.000 kroner. 

Webhosting

Når din webshop er færdig, skal du have et webhotel den kan ligge på. Snakker vi en standard WooCommerce webshop, så vil du ofte kunne slippe afsted med 50 til 100 kroner om måneden i webhosting. Er det en større webshop med flere tusinde besøgende om dagen, kan det blive nødvendigt med en dedikeret server, og her vil prisen ofte være omkring 1.500 per måned. Igen en god grund til at vælge en WooCommerce webshop.

Læs mere om en WooCommerce Webshop

Plugins og add-ons til din webshop

Det er ikke særlig ofte at du vil kunne nøjes med de standard funktioner der er følger med en webshop. Ofte vil du have brug for ekstra funktionalitet som f.eks. produkt filtre, fragt integration, betalings gateway og den slags. Nogle af de ekstra moduler er gratis, andre har en engangs pris, mens andre igen vil koste et månedlig gebyr at bruge. Det er ikke ualmindeligt at du vil komme til at betale 3-400 kroner om måneden i add-on omkostninger.

Betalingsgateway

For at kunne opkræve betaling for dine produkter i webshoppen, så kræver det du har mulighed for at modtage betaling ved et salg. Dette vil typisk være i form af en integration til en indløser som eksempelvis Bambora eller Epay.  Alt efter hvilke betalingskort du gerne vil kunne modtage, og om du har brug for ting som mobile pay, så vil prisen på dette være omkring 100 – 200,- per måned. Dog har du i flere webshop systemer mulighed for at kunne modtage Paypal uden at skulle bruge en betalingsgateway. Du bør dog vælge en udbyder der tilbyder som minimum Visa og Mastercard. For endnu bedre konvertering, så er mobilepay ofte også en rigtig god ide at kunne modtage.

Domænenavn

For at folk kan finde din webshop kræver det at du et domænenavn til den. Heldigvis er danske domæner temmelig billige, og du vil ofte kunne få et .dk domæne til under 100 kroner om måneden.

SSL certifikat

Ønsker du at køre HTTPS frem for blot http, og det gør du. Så vil du også skulle bruge et SSL certifikat. Du vil kunne købe et sådant for omkring 500 kroner om året. Heldigvis er der også gratis løsninger som Let’s Encrypt som virker upåklageligt for de fleste.

Konklusion

Udover overstående kan der være udgifter med ting som fragt, lager og ansatte, 3. parts programmer og lignende. Men det er ting som umiddelbart ikke har indflydelse på selve webshoppen.

Hvis vi ser lidt på tallene her i artiklen, så vi du typisk skulle betale omkring 20.000 for udvikling af din webshop.  50,- i webhosting, 150 i plugins, 100 i betalingsgateway, 50kr til diverse. Hvilket samlet er ca, 350 kroner.  Så det behøver ikke at være voldsomt dyrt at starte en webshop.