Flere og flere tyr til solceller

Flere og flere tyr til solceller

Solceller er et varmt emne i disse dage. Med den stigende bevidsthed om klimaforandringer søger folk efter måder at reducere deres CO2-fodaftryk på. En måde at gøre dette på er ved at installere solpaneler på dit tag. Ikke alene vil du gøre din del for at hjælpe miljøet, men du vil også spare penge på din elregning. I denne artikel tager vi et kig på, hvordan solcelle anlæg fungerer, og vi diskuterer de priser og besparelser, du kan forvente af et solcelleanlæg.

 

Hvordan fungerer solpaneler?

Solpaneler er apparater, der omdanner sollys til elektricitet. De består af en række sammenkoblede solceller, som også kaldes solceller. Når lys rammer en solcelle, får det en elektrisk strøm til at løbe gennem cellen. Denne strøm omdannes derefter til jævnstrøm (DC), som kan bruges til at forsyne dit hjem eller din virksomhed med strøm.

 

Priserne på solcellepaneler er faldet i de seneste år, hvilket har gjort dem mere overkommelige for både boligejere og virksomheder. Prisen for et typisk 5 kilowatt (kW)-system er faldet fra omkring 200.000 i 2010 til under 110.000 i dag. Dette prisfald skyldes teknologiske fremskridt og øget konkurrence på markedet for solcelleanlæg.

 

Solpaneler har en typisk tilbagebetalingstid på 10 år, hvilket betyder, at du vil begynde at se besparelser på din elregning efter relativt kort tid. Desuden øger solpaneler værdien af dit hus eller din virksomhed, da de betragtes som en ønskværdig egenskab af potentielle købere.

 

Hvis du overvejer at installere solpaneler, skal du sørge for at lave din research og indhente flere tilbud fra forskellige virksomheder. Her kan vi anbefale solcellertilbud.dk

 

Hvordan man kommer i gang med solceller

Hvis du overvejer at installere solpaneler, er det første skridt at finde ud af, om din ejendom er egnet til solcelleanlæg. For at gøre dette skal du vide følgende:

 

Dit tag er på den rigtige side – Solpaneler skal installeres i sydvendt retning for at maksimere den mængde sollys, de modtager.

Vinklen på dit tag – Solpaneler skal installeres i en vinkel på mellem 15 og 40 grader.

Størrelsen af dit tag – Du skal bruge omkring 10 kvadratmeter tagplads til et 5 kW-system.

 

Når du har fastslået, at din ejendom er egnet til solcelleanlæg, er det næste skridt at indhente tilbud fra forskellige virksomheder. Det anbefales at man indhenter 3 tilbud.

Konklusion

Solceller er et varmt emne i disse dage, og det er der en god grund til. De er en billig og miljøvenlig måde at generere elektricitet på.  Priserne er faldet i de seneste år, hvilket har gjort dem mere overkommelige for både boligejere og virksomheder. Solcelleanlæg har en typisk tilbagebetalingstid på 10 år, hvilket betyder, at du vil begynde at se besparelser på din elregning efter relativt kort tid. Hvis du overvejer at installere solcellepaneler, skal du sørge for at lave din research og indhente flere tilbud fra forskellige virksomheder.