Fiskeri i Danmark: Guide til at komme i gang med at fiske i Danmark

Fiskeri i Danmark: Guide til at komme i gang med at fiske i Danmark

At komme i gang med at fiske er på papiret en forholdsvis enkel affære. Når dette så er sagt, så er der jo som bekendt altid en kæmpe forskel på teori og praksis – og dette gælder ikke mindst for lystfiskeri. For selvom fiskeri i Danmark blot kræver en fiskestang, fiskehjul, fiskeline, kastevægt og fiskekrog, så kræver det betsmet at man holder tungen lige i munden når der skal vælges udstyr. Hvis du har mod på at komme i gang med at fiske, men ikke helt ved hvor du skal begynde, så skal du bare læse videre her. For her giver vi dig et par gode tips til at komme godt fra start med din nye yndlingshobby.

1. Fiskestangen

For i det hele taget at kunne fiske, så har du naturligvis brug for en fiskestang. Men hvilken fiskestang skal du så vælge? Hvis du ønsker en god allround fiskestang, så bør du derfor som tommelfingerregel gå efter efter en stang på 2-3 meter. Til fiskeri i Danmark kan du sagtens slippe afsted med at købe en god brugt fiskestang, selvom du nok som nybegynder vil være bedst tjent med en ny model.

2. Fiskehjulet

Din nye fiskestang skal selvfølgelig også have et fiskehjul til din fiskeline. Her er det blot vigtigt at du køber et hjul i en ordentlig kvalitet. Der er jo ikke meget ved at få en fisk på krogen, hvis spolen på dit fiskehjul ikke fungerer optimalt. Så her vil vi bestemt anbefale ikke at købe brugt, medmindre du virkelig ved hvad du laver.

3. Fiskelinen

Hernæst skal dit fiskehjul have noget god fiskeline til spolen. Her skal du som udgangspunkt vælge en fiskeline med høj brudstyrke, så den kan holde til selv de største fisk på krogen. Fiskeline kommer typisk i nylon, men kan dog også købes i en flettet udgave, der er en smule tyndere uden at den mister dens store brudstyrke – og så kan den flettede fiskeline også kastes længere end almindelig nylonline.

4. Kastevægten

Uanset hvilken type fiskeri i Danmark der er tale om, så skal din krog og fiskeline have en kastevægt for at kunne blive under vandet. Her vil vi anbefale, at du anskaffer dig en kastevægt på omtrent 10 til 30 gram.

5. Fiskekrogen

Sidst men ikke mindst så skal der jo også krog på fiskelinen, og her er der rigtigt meget at vælge imellem. Det hele afhænger således af hvilken type fiskeri du planlægger at give dig i kast med. Hvis der er tale om medefiskeri (krogen kastes i vandet med madding, hvorefter man venter på at fisken bider på), så skal du naturligvis bruge kroge der er specifikt designet til denne type fiskeri. Hvis der til gengæld er tale om spinnefiskeri (her kastes krogen i vandet gentagne gange), så skal du derimod kaste blikket på kroge specifikt til spinnefiskeri. Vi anbefaler derfor at du tager en snak med din lokale fiskegrej forhandler, der helt bestemt vil kunne give dig kompetent og uddybende rådgivning  i forbindelse med dit valg af krog.

Find de bedste fiskesteder i Danmark når du endelig har fundet det helt perfekte fiskegrej.